Alerji mevsimine dikkat!
 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bahar aylarında polenlere bağlı alerjik yakınmaların başladığını, olan yakınmaların ise şiddetinin arttığını söyledi.

Alerji sorununun kişinin ruhsal durumu da olumsuz etkileneyebileceğini belirten Prof. Dr. Tevfik Özlü, anksiyete, depresyon gibi sorunlar başgösterebilir dedi. Özlü, etkin ilaçların yanında yaşam şeklinin değiştirilmesi ve çevresel faktörlerin kontrolüyle de alerjik hastalıklarla başa çıkılabileceğini vurguladı.

Özlü, belirtilerinin dikkate alınmaması ve zamanında tedavi edilmemesi durumunda alerjik hastalığın ilerleyebileceğine, tehlikeli,ölümcül sonuçlar doğurabileceğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
       “Günümüzde alerjik hastalıklar, çoğu kez kolaylıkla teşhis edilebilmekte ve başarıyla tedavi edilmektedir. Etkin ilaçlar yanında yaşam şeklinin değiştirilmesi ve çevresel faktörlerin kontrolüyle alerjik hastalıklarla başa çıkılabilir. Buna rağmen hala birçok hastanın antibiyotikler, öksürük şurupları, grip ilaçları ile tedavi edilmeye çalışıldığını görüyoruz. Hastalarımızı bahar telaşından kurtarıp, doğru teşhis ve uygun tedavi ile baharın sorun olmadığını hastalarımıza müjdeliyoruz.”
Kaynak:Ntvmsnbc 7 Nisan 2005
       

 
Süper Teyze 25
Öğretmen o gün bütün sınıfı yüzme havuzuna götüreceğine söz vermişti.Sabah öğrenciler, mayo ve havlularını koydukları çantalarıyla geldiler sınıfa. Hepsi de çok mutlu ve heyecanlıydı .Ama öğretmen E devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.