Central Park’ın Türk faytoncuları
 

Eğitim için New York’ta bulunan Türk öğrenciler, amaçlarına ulaşmak ve ayakta kalabilmek için faytonculuk da dahil her türlü işi yapıyor. Önceki yıllarda sadece birkaç kişi olan Türk faytoncuların sayısı her geçen gün artıyor.

Manhattan’daki ünlü Central Park ve Colombus Meydanı’nda sayıları 67 ile sınırlandırılmış turistik faytonlarda sezonuna göre 20-30 arasında Türk öğrenci çalışıyor. Kente gelen turistleri gezdiren faytonların sahiplerinin büyük çoğunluğu ise İrlanda asıllı Amerikalılar.

Bugünlerde İrlandalı fayton sahiplerinin gözdesi Türk öğrenciler. New York’ta tarihi faytonculuk işine giren Türk öğrenciler, öğrenimlerini tamamladıktan sonra yerlerine yine bir Türk öğrenci yerleştiriyor. Türkiye’de rehber olarak çalıştıktan sonra New York CUNY Üniversitesi medya bölümünde öğrenim gören Salih Mensur, beş yıl önce geldiği New York’ta üç yıldır eğitim giderlerini faytonculuktan kazandığı para ile karşılıyor. 
Kaynak:Hürriyet 14 Nisan 2005   
 

 
Süper Teyze 347
İki yakın arkadaş Emre ve barış, okulun bahçesinde dolaşıyorlardı. Ama Barış biraz rahatsız görünüyordu. Bacaklarını bir tuhaf atarak yürüyor, doğru dürüst de konuşamıyordu arkadaşıyla. Emre merakla devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.