Ay’da uzay üssü için arazi belirlendi
  Ay’ın kuzey kutbu yakınlarındaki Peary Krateri’nin kuzey yamacı gelecekte Ay’da kurulacak uzay üssü için uygun arazi seçildi.

Ay’da kurulacak uzay üssü için seçilen kraterin bulunduğu bölgenin iki önemli özelliği var. Birincisi arazi kuzey kutbunun sürekli Güneş ışığı alan kısmında. İkincisi arazi kuzey kutbuna yakın olduğu bu bölgede, suyun buz halinde bulunduğu belirtiliyor. Güneş ışıklarının yıl boyunca dengeli bir şekilde düştüğü bölge, güneş enerjisinden yararlanacak üs için ideal bir nokta. Ay’ın diğer noktalarında yıl boyunca sıcaklıklar insan için aşırı sıcak veya soğuk olabiliyor.

İnsanların Ay’da yerleşmek üzere seçmesi muhtemel nokta, 2 bin 500 km genişliğindeki Peary kraterinin kuzey yamacı. Krater, 1994 yılında Ay’ın yörüngesine giren Clementine uzay aracından çekilmiş 53 yüksek çözünürlüklü fotoğraftan elde edilen verilerle seçildi. Peary Krateri’nin 73 kilometre genişliğinde bir göktaşının yüzeye düşmesiyle oluştuğu düşünülüyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 14 Nisan 2005
      
 
Süper Teyze 323
Oktay’ın ayakları yaşına göre fazla büyüktü. Bu durum, hem onu çok üzüyor hem de arkadaşlarının alaylarına hedef  oluyordu. Yine bir gün okuldan eve çok üzgün geldi ve annesine yakındı :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.