BM’den açlığa karşı bilgisayar oyunu
 

Birleşmiş Milletler, çocukları küresel açlık konusunda bilinçlendirmek için bir bilgisayar oyunu çıkardı.
 
BM, Dünya Gıda Programı çerçevesinde çıkarılan Food Force adlı bilgisayar oyunu ile gençlerin dikkatini açlık konusuna çekmeyi hedefliyor. Food Force oyununda amaç, Dünya Gıda Programı bünyesinde çeşitli yardım paketlerini hayali bir ülkede ihtiyacı olanlara ulaştırmak.

BM yetkilileri oyunun amacını “Gençlerin dilinden konuşarak, açlık, kıtlık, sıtma ve vereme karşı gelişmiş ülkelerdeki gençleri bilinçlendirmek” şeklinde açıklıyor.
      
HAYALİ BİR ÜLKEYİ KALKINDIRMAK
       Oyuncu, Dünya Gıda Programı’nın ekibi olarak 6 görev yerine getiriyor. Her görevden önce bir yetkili görevin amacını ve kime yararlı olacağını anlatıyor. Buradaki amaç oyuncu gençleri bilgilendirmek. Oyuncular yardımları ulaştırırken karar verme yeteneklerine göre puan alıyor. Görevler arasında, hayali bir ülkenin ekonomisini canlandırmak veya uçaktan yere yiyecek paketleri atmak gibi gerçek hayatta da yapılan işler yer alıyor.
       Her bölümün sonunda aynı görevin BM birimleri tarafından nasıl yapıldığına dair bir de bilgilendirici video bulunuyor. Oyuncular, Food Force internet sitesinden diğer oyuncuların skorlarını da görebiliyor. Oyun, kısa zamanda tüm dillere çevrilecek.
       PC ve Mac uyumlu oyun
www.food-force.com internet sitesinden ücretsiz olarak indirilebilir.
Kaynak:Ntvmsnbc 14 Nisan 2005
       

 
Süper Teyze 313
Küçük Beril gece uyumadan önce dua ediyordu : - Tanrım lütfen ! diye yalvardı. Beni akıllı, tertipli, bilgili ve becerikli bir kız çocuğu yap. Çünkü öğretmenimin bunu başarabileceğini hiç sanmıyo devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.