Zehirlenen köpeğin yavrularına bir kedi baktı
 

Büyükçekmece’de zehirlenen 10 yavrulu bir köpek sağlığına kavuşana kadar yavrularına semt sakinleri ve Van kedisi Cimcime annelik etti.

Hayvan Hakları Yasası’na göre itlaf bir suç olarak kabul edilse de Türkiye’nin dört bir tarafından katliam haberleri gelmeye devam ediyor. Hiç durmaksızın faaliyetlerine devam eden acımasız eller bu kez Büyükçekmece’de işbaşındaydı. Dünyaya henüz birkaç gün önce getirdiği 10 yavrusunu emzirmeye çalışan bir anne köpek zehirlendi. Neyse ki semtin hayvansever sakinleri köpeğin zehirlendiğini erken fark etmiş ve onu doğru bir veteriner kliniğine getirmişlerdi. Büyükçekmece’deki Empati Veteriner Kliniği’nden Veteriner Hekim Elhan Atik, son derece kötü bir durumda getirilen talihsiz köpeği yaşama geri döndürmek için mümkün olan her yolu denemiş.

HEMEN SAHİPLENDİ
Tabii bu arada 10 tane yavruyu ne yapacaklarını bilemedikleri için biraz ellerinin ayaklarının dolaştığını anlatıyor Atik: "Anne bize geldiğinde kanına baktık yüzde 100 zehirlenme olduğunu anladık. Anneyi hemen yoğun bakıma aldık. Ama yavruları ne yapacağımızı bilemiyorduk. Bu arada kliniğin önünde bir sürü hayvansever toplandı. Hepsi yavruları ikişer üçer alıp evlerine götürdüler. Biberonlar havada uçuştu, sütler geldi. Hayatımın en keyifli anlarından biriydi. İki yavrukalmıştı. Bunları da yine sıkı bir hayvansever olan ve evinde bir sürü kedi köpek bakan Mustafa Ağabey’e götürdük. Kedilerinden biri olan Cimcime 12 yaşında, tek gözü görmeyen, sağır bir Van kedisi. Yavrular eve gelir gelmez Cimcime bir sahiplendi onları... Kimseyi yanlarına sokmadı, hemen yalamaya başladı, derken emzirmeye başladı. Cimcime’nin yavrusu yok ancak süt bezlerinde sürekli salgı olan bir kedi".
Kaynak:Sabah 9 Nisan 2005

 
Süper Teyze 181
İki kız arkadaş diskotek dönüşü sohbet ediyorlardı : - Harika bir geceydi, dedi biri. Bütün gece Tarkan ile dans ettim, çok eğlenceliydi. - Benim hiç şansım yoktu, dedi arkadaşı. - Nedenmiş devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.