‘Kız çocukları eğitimden yoksun’
 

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF, dünyada 115 milyon çocuğun eğitimden yoksun olduğunu, çoğunluğu da kızların oluşturduğunu açıkladı.

UNICEF tarafından, ilk öğretimde cinsiyetler arası eşitliğin sağlanması amacıyla 2005 yılı hedef alınmıştı. Ancak kuruluşun açıklamasında, bu konuda ilerleme kaydedilse de, birçok ülkenin bu hedefe ulaşamadığı vurgulandı. Bu ülkelerden biri de Türkiye.  

 UNICEF’e göre, Güney Asya, Afrika, ve Orta Doğu’da birçok ülke, eğitimde cinsiyet eşitliği hedefini yakalayamadı bu yıl. Özellikle kaygı uyandıran Batı ve Orta Afrika’daki durumla ilgili, acil önlemlere ihtiyaç duyulduğu vurgulanıyor. Eğitimde cinsiyet eşitliği açısından belirlenen hedefe, 24 ülkeden sadece 5’i ulaşabilmiş. Liberya, Sierra Lenoe ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki savaş ve çatışmaların çocukların eğitimine büyük darbe indirdiği belirtiliyor.
       UNICEF’e göre, Güney Asya’da ise ilerleme kaydedilmiş ama yeterli değil. Bu bölgede 42 milyon çocuğun okula gidemediği saptanmış.
 Kaynak:Ntvmsnbc 18 Nisan 2005  


 
Süper Teyze 345
İlker parmak kaldırarak söz istedi ve öğretmenine sordu : - 8 bacaklı,yeşil gözlü,sarı gövdeli, uzun böceğin adı nedir öğretmenim ? Öğretmen küçük oğlanın şaka yaptığını  zannetti.Gü devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.