Yoksul çocuklar oyuncak istiyor
 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İzcilik Kulübü tarafından yapılan anket çalışmasına katılan yoksul 90 çocuktan 64’ü ’’Bizden ne istiyorsunuz?’’ sorusuna ’’oyuncak’’ cevabını verdi.

Büyükşehir Belediyesi İzcilik Kulübü Önderi Emre Ertan, dar gelirli ailelerin çocuklarının sorunlarını ve isteklerini belirlemek için anket çalışması yaptıklarını, bu çalışmadan ilginç sonuç elde ettiklerini söyledi.

Erzurum’da değişik okullardan seçilen, maddi durumu iyi olmayan 7-14 yaş grubu çocuklara yönelik yapılan anket çalışmasında, ’’Bizden ne istiyorsunuz?’’ sorusuna, öğrencilerin yüzde 70’inin oyuncak şeklinde cevap verdiğini belirten Ertan, çocukların yüzde 30’unun ise babalarına iş, arkadaşlarıyla oyun oynamak gibi taleplerde bulunduklarını belirtti.

Anket sonrasında çocukların oyuncak ihtiyacını karşılamak için ’’Çocuktan çocuğa oyuncak’’ kampanyası başlattıklarını belirten Ertan,sorunlarını çözmek için de çocukların ailelerini ziyaret ederek sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını kaydetti.

Kampanyada toplanan oyuncakların dar gelirli ailelerin çocuklarına dağıtacaklarını anlatan Ertan, kampanyaya beklenenin üzerinde ilgi gösterildiğini belirterek, şunları kaydetti:

’’Bölgede yaşayan halkın büyük çoğunluğunun ekonomik durumu iyi değil. Çocukların önemli sorunları var. Çocukların sorunlarını, isteklerini tespit etmek için ilk olarak anket çalışması düzenledik. Daha sonra belirlenen istek ve ihtiyaçlar doğrultusunda başlattığımız kampanyada, şu ana kadar bin çocuğa yetecek kadar oyuncak topladık. Sorunları olan çocukların aileleriyle bire bir görüşerek, sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz.’’
Kaynak:Sabah 20 Nisan 2005


 
 

 
Süper Teyze 84
Şule banyoya girdiğinde kardeşi Lale’yi duşun altında buldu. Ama Lale’nin elinde bir şemsiye vardı - Neden duşun altına şemsiyeyle girdin ? diye sordu şaşkınlıkla. - Islanmak istemiyorum da devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.