Fareyi 6 saat kış uykusuna yatırdılar
 

ABD’nin Seattle kentindeki Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi uzmanları, ağır hastaları daha iyi tedavi edebilmek amacıyla ‘kış uykusu’na yatırmak için çalışmalar yapıyor. Bilim adamları, yaralıların kan kaybını engellemek, ağır hastaları daha etkili tedavi edebilmek, özellikle hastanın beyin ölümünü engellemek için, kış uykusu yönteminin eşsiz olduğunu vurguladılar.

Bu amaçla, hastanın vücut ısısını en alt sınıra kadar düşürmeyi hedefleyen bilim adamları, laboratuvar ortamında fareleri hidrojen sülfür gazı vererek uyuttular ve vücut ısılarını 36.7 dereceden 15 dereceye düşürdüler. Bu aşamada ‘kış uykusu’ndaki farelerin soluğu da dakikada 10’a düştü. Fare, 6 saat sonra ‘uyandırıldı.’ Araştırmacılar, fareler üzerinde başarılı sonuçlar veren deneyin, daha büyük canlılar üzerinde aynı başarılı sonucu veremeyebileceği yolunda uyardılar. 
Kaynak:Hürriyet 22 Nisan 2005

 
Süper Teyze 55
Kimya dersinde, öğretmen sınıfa sorar : - Söyleyin bakalım, gümüşü açık havada bıraktığımız zaman ne olur ? Alican anında parmak kaldırır ve yapıştırır cevabı : - Çalınır öğretmenim !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.