Diyabet spreyi yolda
 

Amerikan Pfizer ve Fransız Sanofi-Aventis ilaç şirketleri tarafından geliştirilen ve ağızdan sprey yoluyla kullanılan bir diyabet ilacının bu yıl Avrupa ve ABD’de piyasaya çıkabileceği belirtildi. Sprey için Pfizer ve Sanofi-Aventis firmaları, halen ABD ve Avrupa’da ruhsat onayı bekliyor.

Diyabetlilerde kan şekerini kontrol altında tutmak için 80 yıldır en iyi yöntem olarak bilinen insülin iğnesine duyulan ihtiyacı bir hayli azaltacağı ifade edilen ‘Exubera’ adlı sprey için Pfizer ve Sanofi-Aventis firmaları, halen ABD ve Avrupa’da ruhsat onayı bekliyor.

İnsülinin kuru toz halindeki bir türevi olan ilaç, 7 yıl boyunca dünya genelinde 3 bin 500 kişi üzerinde denendi. Bilim adamları, hastalığın çok daha etkin bir şekilde kontrol altında tutulmasını sağlayacak olan diyabet spreyi sayesinde, hastalıkla birlikte görülebilen böbrek ve kalp yetmezlikleri ile felç riskinin azalacağını söyledi.
Kaynak:Hürriyet 21 Nisan 2005

 
Süper Teyze 442
   Babası küçük Emir’i yanına çağırıp sordu : - Birinci yarı yılın bitmesine sadece birkaç hafta kaldı oğlum. Anlat bakalım, okulda durumlar nasıl ? - Çok iyi, dedi Emir. Dilbilgisinde s devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.