Cumhuriyeti oynayarak öğrenin
 

Türkiye oyun piyasasının derinliği tartışıla dursun, yazılım firmaları Türk oyunlarını birer birer piyasaya sürüyor. Bu firmalardan biri olan Eurosoft’un geçtiğimiz günlerde piyasaya sunduğu ’Cumhuriyet’ ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yaklaştığımız şu günlerde ayrı bir öneme sahip. Eğitici, öğretici ve Türkiye’nin ilk ve tek Kurtuluş Savaşı oyunu olarak tanımlanan ’Cumhuriyet’, şimdiden kullanıcılardan büyük ilgi gördü bile...

Bir İnkilap Tarihi ders kitabının, bilgisayar üzerinde animasyonlar ve görsel öğelerle canlanmış hali olarak da nitelendirilebilecek ’Cumhuriyet’te, kullanıcılar Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sırasında yaşadıklarını ve savaşlarımızı tekrar yaşıyor, Cumhuriyet’i Atatürk ile beraber kuruyor. Oyunda bulunan Cumhuriyet tarihimizle ilgili bin 100 adet farklı soru ile hem eski bilgilerinizi tazeleyecek hem de savaşımızla ilgili bilinmeyenleri öğreneceksiniz. 6 farklı zorluk kademesine göre ayarlanmış sorular, öğrencilerin dışında tüm vatandaşlarımızın bilmesi gereken konular üzerine kurgulanmış.

Kurtuluş Savaşı ile ilgili dokuz adet animasyonun da bulunduğu oyunda, tüm grafik tasarımlar gerçeğine uygun olarak yapılmış. Yani Bandırma Vapuru, Bandırma Vapuru gibi, kullanılan otomobiller ise o dönemde kullanılanlar gibi tasarlanmış.

Oyunda ilerlemek için yapmanız gereken karşınıza çıkan sorulara doğru cevaplar vermek. Yanlış cevabı verdiğinizde ise ’Cumhuriyet’in öğretici sıfatı devreye girerek size doğrusunu gösteriyor.

O günlerin heyecanını ve zorluklarını gerçek gibi yaşayacağınız ’Cumhuriyet’, 23 Nisan’da alınabilecek en manalı hediyelerden biri olarak göze çarpıyor. Ayrıca oyunun yanında verilen Bonus CD de oyunun posterine, Atatürk ile ilgili resimlere, İstiklal Marşı, Ellinci Yıl Marşı, 75. Yıl Marşı’nın MP3 formatındaki haline de ulaşılabiliyor. Oyunun bilgisayarınızda çalışabilmesi için Windows işletim sistemine, minimum PII bir işlemciye, 32 MB Ram’e ve 50 MB boş sabit disk alanına ihtiyacınız bulunuyor.
Kaynak:Akşam 22 Nisan 2005

 
Süper Teyze 329
Sertaç, çok iştahlı bir çocuktu. Aklı fikri yemek yemekteydi. Günlerden bir gün, yine erkenden mutfağa koştu. Annesinin boynuna atladı ve sordu : - Yemek hazır mı anneciğim ? Annesi bu sor devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.