Popstar değil rapstar
 

Rap-star diye bir kavramın ortaya çıkışı, Ceza’nın pop-starlar ile düet yapmasıyla başladı. Ceza önce Candan Erçetin’in ‘Şehir’ parçasında başarılı bir performans sergiledi, sonra da Burcu Güneş’in ‘Sahilde’ parçası ile Kral TV’de boy gösterdi. Böylece Ceza ve rap şarkıcıları, kemikleşmiş rap kitlesi dışındaki dinleyiciler tarafından da fark edildiler. ’in katkılarıyla hazırladığımız Türkiye rap tarihinde, bugün yakın dönem var.

90’ların başından 2004 yılına kadar getirdiğimiz Türk rap tarihinde, Cartel’in saman alevi gibi parlayıp sönen malum çıkışını saymazsak, rap’in kalabalık kitleler tarafından benimsenmesi bu yıl gerçekleşti!

Yeraltından seslerini duyurmaya çalışan, büyük medyada kendilerini yıllardır destekleyen Blue Jean dergisi dışında düzenli yer bulamayan Türkçe rap grupları, yavaş yavaş medyanın gündemine gelmeye başladılar.

Bunda en büyük pay, kuşkusuz Ceza’nın yıl içinde yayınlanan ‘Rapstar’ adlı solo albümüydü. Hammer müzik etiketiyle piyasaya sürülen albüm öncesinde Ceza katıldığı festivaller ve Türkiye’nin neredeyse her yerinde verdiği konserlerle adını duyurmuştu. ‘Rapstar’ albümü beklenen çıkışı yakaladı ve 80.000’e yaklaşan bir satışa ulaştı.

Albümün tanıtım döneminde verilen konserlerde Fuat ve Ceza’nın kardeşi Ayben’in desteğini de unutmamak gerekir.
Kaynak:Hürriyet 25 Nisan 2005

 
Süper Teyze 332
Tatil dönüşü, Ömer ve Sarp sohbet ediyorlardı : - Kilo almışsın, dedi Sarp arkadaşına. Yanakların şişmanlamış senin ! - Kilodan değil, dedi Ömer. Maalesef tatil süresince deniz yatağını  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.