Çocukların dayanışması
 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın UNICEF’in desteğiyle başlattığı ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası çerçevesinde ilkokul öğrencilerinin katılımına açık, ‘Arkadaşlığının Rengi Ellerine Bulaşsın’ adlı bir resim yarışması düzenlendi.

Yarışmayı kazanan 6 öğrencinin resimleri Güral Porselen’in özel kahve kupalarının üzerine basılacak. Bu kupaların satışından elde edilecek paranın tümü ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasına verilecek. Yarışma için başvurular bugün başlıyor.

Güral Porselen İcra Kurulu Üyesi Harika Güral sadece kırsal alanlarda değil, büyük kentlerdeki bazı ailelerin bile kız çocuklarına ilkokul eğitimi aldırmak istemediklerini anlatıyor: ‘Ülkemizde Türkçe konuşan ailelerin yüzde 8’i, Türkçe konuşmayan ailelerin yüzde 61’i kız çocuklarını çeşitli nedenlerle okula göndermiyor. Bu nedenlerin başında, kız çocuklarını okula göndermenin ayıp olacağı inancı ve maddi imkansızlıklar geliyor. Çünkü aslında kız çocukları 10 yaşından itibaren çalışarak aile bütçesine katkıda bulunuyor, annelerine ev işlerinde yardım ediyor, küçük kardeşlerine ikinci annelik yapıyor. Proje, bu etkenlerin bir bölümünü ortadan kaldırarak kız çocuklarına yepyeni bir dünyanın penceresini açıyor. Biz de Güral Porselen olarak böyle sosyal bir sorumluluğu olan projeye katkıda bulunmaya karar verdik. İlk olarak bir resim yarışması düzenlendik. Parasal değerini şimdiden tahmin etmek güç ama büyük miktarlarda gelir elde edeceğiz. Bu gelir 5 kuruşuna bile dokunmadan direkt projeye aktarılacak.’

ÖĞRENCİLER YARIŞMAYA NASIL KATILACAK

Resim yarışması ‘Haydi Kızlar Okula’ temasıyla ve serbest tarzda düzenleniyor. Tüm ilköğretim öğrencileri 35 x 50 santim ölçülerinde resim kağıdına, yatay olarak yaptıkları resimle katılacak. Yarışmacı yaptığı resmin arkasına, adını soyadını, doğum tarihini, okulunu, ev adresini ve ev telefon bilgilerini eksiksiz olarak, silinmeyecek bir kalemle yazacak. Resimlerin en geç 3 Haziran Cuma gününe kadar, Güral Porselen İstanbul Bölge Müdürlüğü İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Bulvarı Haseyad Yapı Kooperatifi 2. Kısım No: 224 Zemin Kat İkitelli- İstanbul adresine iletilecek. Yarışmaya öğrenciler birden çok eserle de katılabilir. Yapılan oylama sonucunda 6 eser seçilecek. Sonuçlar, 15 Haziran Çarşamba duyurulacak. Seçilen 6 eser, Güral Porselen’in kahve kupalarına uygulanarak satışa çıkacak. Dereceye giren ilk 6 resmin sahiplerine, aileleriyle birlikte, Antalya Club Ali Bey Belek Tatil Köyü’nde bir haftalık tatil hediye edilecek. Törene İstanbul dışından katılacak öğrencilerin ve velilerinin gidiş-dönüş yol masrafları, konaklama ve yemek harcamaları Güral Porselen tarafından karşılanacak.
Kaynak:Hürriyet 23 Nisan 2005

 
Süper Teyze 444
 Yaşlı adam lüks restorandaki en iyi masalardan birine oturmuş ve az  önce verdiği siparişlerin gelmesini bekliyordu . Dakikalar sonra garson, kocaman bir tabak dolusu kremalı domates çorb devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.