Türkçe rap her yerde
 

Türkçe rap’in popüler olmasıyla birlikte rap müzik yavaş yavaş müzikal alandan çıktı, filmler, reklamlar, soundtrack’ler gibi başka alanlara da girmeye başladı...

Rap’in soundtrack albümlere girmesinin en son ve en bilinen örneği, Sagopa Kajmer’in (Silahsız Kuvvet) G.O.R.A. filminin soundtrack albümüne yaptığı ‘Al 1’de Burdan Yak’ parçası oldu. Parça, filmin tanıtımı için kullanıldı ve albümün ilk çıkış parçası olarak özel bir videoklip de çekildi.

Filmlerdeki Türkçe rap’ler bununla da sınırlı kalmadı. Ferhan Şensoy’un başrolünü oynadığı ‘Pardon’ adlı filmin soundtrack albümüne Ceza ve Fuat bir parça ile katıldılar. Filmin tanıtımını üstlenen bu parçaya video klip çekildi. Klipte Dj Funky C de yer aldı.

O Şimdi Mahkum’ filminde, ‘Rapüstad’ albümünden ‘Kırda Hevesler’ isimli parçanın Killa Hakan’ın söylediği bölümlerinin kullanılması Türk filmleri ve rap başlığı altında unutulmaması gereken ayrıntılardan. Geçen yıl çok konuşulan filmler arasında olan ‘Duvara Karşı’nın soundtrack albümünde de Sultana’dan parça kullanıldığını, filmde de Aziza A’nın gözüktüğünü hatırlatmak gerekir.
Kaynak:Hürriyet 26 Nisan 2005

 
Süper Teyze 185
Yaşlı çift yine her akşamki tartışmalarına başlamışlardı. Kadın söylendi : - Doktorun sana kaç kere yemeğin yanında bira içmenin yasak olduğunu söylemedi mi hayatım ? Neden her akşam aynı şeyi ya devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.