Kapadokya’nın kültür envateri çıkarılıyor
 

Dünyanın en önemli yeryüzü oluşumlarından birine sahip Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’de yapılacak çalışmayla kültür ve turizm varlıklarının envanteri çıkarılacak. Nevşehir Valisi Alaattin Turhan’ın desteğiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başkanlığında hafta sonu başlatılacak ve 3 ay sürecek.

Çalışma kapsamında, Kapadokya’nın tespit edilen, ancak kayıt altına alınmayan bütün kültür ve turizm eserleri, resmi kayıtlara geçirilecek.

Çalışma için oluşturulan komitede İl Kültür müdür yardımcıları Hüseyin Sulhan ve Duran Binici, Nevşehir Müze Müdürü Halis Yenipınar, müze müdürlüğünden arkeolog Murat Gülyaz, İl Kütüphane Müdürü Ahmet Rehber, Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm Otelcilik Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim İlhan ile Hacıbektaş ve Ürgüp müzelerinden yetkililer yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ayırdığı 10 bin YTL ödenekle başlatılacak, bölgedeki kiliselerin de dahil olduğunu envanter çalışmasıyla kültürel ve tarihi eserlerin tescil işlemleri de tamamlanacak.
Kaynak:Hürriyet 26 Nisan 2005

 
Süper Teyze 183
Annesi  Can’a çıkıştı : - Bu kadar televizyon seyretmek yeter oğlum ! Dişlerini fırçala ve doğru yatağa ! Can cevap veremeden, anneannesi girdi araya : -Biraz daha seyredebilir, daha e devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.