Öğretmenler mucize yarattı
 

12 öğretmen, Zeytinlik’in kaderini değiştirdi. Kütüphane ve bilgisayar sınıfı kurup müze çalışması başlatan öğretmenler, yaşlılara da yardım ediyor.

Ödemiş’in Zeytinlik beldesinde görevli idealist öğretmenler, dayanışma ruhunun canlanmasına öncülük etti. Öğrencileriyle birlikte yaşlı, hasta ve engellileri ziyaret edip ihtiyaçlarını karşılayan öğretmenler, şimdi de bir müze kurup kültürel değerlerin gelecek nesillere taşınması için kampanya başlattı.

’Kadınlar okulu’
1500 nüfuslu beldedeki 195 öğrencinin eğitim gördüğü Zeytinlik İlköğretim Okulu’nun 12 öğretmeninden 10’u kadın. Bu nedenle okula "kadınlar okulu" da deniliyor. Bir süre önce bağış kitap toplayarak okula kütüphane kazandıran öğretmen ve öğrenciler, bahçeyi de yeşillendirdi. Yardım kampanyalarıyla her sınıfa bir televizyon kazandırıldı, 6 bilgisayarlı bilgisayar laboratuvarı oluşturuldu.
Öğretmenler, Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu öğretim görevlilerinin kadınlara menopoz, aile planlaması, çocukların davranış bozuklukları konusunda konferanslar vermesini de sağladı. Müdür Ümran Akça Ateş, arkadaşları Aynur Kazak, Yeşim Bütün, Seda Gezgin, Makbule Mat, Gülgün Hazer, Burcu Şanlı, Öznur Özkent, Ebru Çalık, Görkem Güney, Ersan Cura ve Murat Kerpiç’le başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Bir çocuk annesi
Belde halkının sevgilisi olan bir çocuk annesi Ateş ve meslektaşları, şimdi de bir sınıfı müze haline getirmek için harekete geçti.
Velilerin antika duvar saati, telefon, sinema makineleri gibi eşyaları okula getirdiği belirten Ateş, şunları kaydetti:
"Haftanın bir gününü engelli, yaşlı ve hastalara ayırdık. Öğrencilerimizle ziyaret ederek, işleri varsa hep beraber yapıyoruz. Yalnız olmadıklarını, hep birlikte yaşamaktan mutlu olduğumuzu gösteriyoruz. Arkadaşlar arasında büyük bir uyum olması başarıyı artırıyor."
Kaynak: Milliyet 26 Nisan 2005

 
Süper Teyze 27
Ali ve kardeşi Selen odalarında oynuyorlardı. Ali bir ara Selenin aynanın karşısında öylece durduğunu fark etti. Yanına gelip merakla sordu : - Selen aynanın karşısında gözlerin kapalı dikilip duru devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.