Ankara’da Enrico Macias rüzgarı
 

1999 yılında 16.Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde verdiği konser ile gönüllerde taht kuran Enrico Macias Sevda - Cenap And Müzik Vakfı’nın daveti ile tekrar Başkent’te.

Farklı kültürleri bünyesine yüklemiş, barış insanı Macias sıcacık sesi ile bu akşam (27 Nisan) MEB Şura Salonu’nda.

  Fransa’nın ve dünyanın en büyük salonlarında konserler veren “büyük hümanist” ve “barış sarkıcısı” Cezayir asıllı Macias’ın Fransız şarkılarının yorum açısından hakkını verdiği herkesçe kabul edilmekte.
       “Akdeniz müziğinin romantik yıldızı” olarak da tanınan ve ilk kez 60’lı yılların ortalarında Türkiye’yi ziyaret eden Macias, Türk müzikseverlerin de çok değer verdiği ve bestelerini yakından tanıdığı bir isim. Bir çok şarkısı Türkçe sözlerle ünlü pop müzik şarkıcıları tarafından seslendirilen sanatçı ülkemizde de geniş bir hayran kitlesine sahip.
       Albümlerinin yanısıra ‘Zingarella’ gibi tek eserlik kayıtlarıyla da büyük başarılara imza atan sanatçı Melisa albümüyle Altın Plak ödülünü kazandı.
       1982’de BM Genel Sekreteri Kurt Waldheim tarafından ‘Barış Şarkıcısı’ ilan edilen Macias, 1985 yılında Legion D’honneur ile ödüllendirilmiş, 1997’de ise barış ve dayanışma gibi evrensel değerlere bağlılığı nedeniyle Kofi Annan tarafından “Barış ve Çocukları Koruma Elçisi” unvanıyla onurlandırılmıştır.
       Enrico Macias 2003’ün başında çıkan ve satışları 100.000’in üzerinde gerçekleşen prodüktörlüğünü oğlu Claude Grenassia’nın yaptığı ‘Oranges Ameres’ isimli son albümünden de parçalara yer vereceği Ankara konserinde dillerden düşmeyen şarkılarını da seslendirecek.
Kaynak:Ntvmsnbc 27 Nisan 2005

 
Süper Teyze 64
  Genç adam,sirk yöneticisinin yanına gitti : - Sizin sirkinizde çalışmayı çok isterim sayın yönetici,dedi. - Özel bir gösteriniz,yeteneğiniz var mı ? diye sordu müdür. - Evet efendim devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.