Hitchcock’un ’Kuşlar’ ı geri dönüyor
 

Gerilim sinemasının ustası Alfred Hitchcock’un tüyleri diken diken eden "Kuşlar"ı, 42 yıl sonra bir kez daha kanat çırpmaya hazırlanıyor. Gerilim türünün başyapıtlarından olan "Kuşlar" (The Birds) adlı film, yeniden çevrilecek. İnternetteki "cinema confidental" sitesinin haberine göre, 29 Nisan’da 25’inci ölüm yıldönümü olan Hitchcock’un, ismiyle özdeşleşen yapıtlarından "Kuşlar"ı, "Armageddon" ve "Pearl Harbour" filmlerinin ünlü yönetmeni Michael Bay, yeniden beyazperdeye getirecek.

Universal Pictures tarafından 42 yıllık uykusundan uyandırılacak ”Kuşlar”, tıpkı daha önce Hitchcock’un yaptığı gibi Daphne Du Maurier’in kısa öyküsünden uyarlanacak.
   
42 YILLIK KORKU KLASİĞİ...
   
Alfred Hitchcock’un 1963 yapımı klasiği “Kuşlar-The Birds”, Daphne Du Maurier’in öyküsü ile o dönemde sıklaşan kuş saldırılarına ilişkin gazete haberlerinden Evan Hunter tarafından senaryolaştırıldı.  

Rod Taylor, Jessica Tandy, Suzanne Pleshette ve Tippi Hedren’ın başrolünü paylaştığı filmde, martı ve kargaların çoğunlukta olduğu on binlerce kuş yer aldı. Bu kuşların bir araya getirilmesi için Hitchcock ve ekibi büyük emek sarf etti.

Müziğin kullanılmadığı, bunun yerine kemanla yapılan efektle kuş seslerinin yer aldığı filmde, her yapımında olduğu gibi Alfred Hitchcock da bir sahnede birkaç saniye rol aldı.

Bir kasabada birdenbire kuşların insanlara saldırmaya başlamasını ve kasabanın yaşantısını altüst etmelerini konu alan filmde, korku filmlerindeki alışılmış çığlıkların aksine kahramanların kuş saldırıları karşısında sessiz kalması, yapımın gerilim yaratan bir başka unsuruydu.

Genel teması doğayı hiçe sayan, kuşları öldüren, kafeslere kapatan insanların, hiç hesaba katmadıkları yaratıkların aslında istediklerinde onları yok edecek bir güce dönüşebileceğini gözler önüne sermek olan film, daha sonra Hollywood’da adeta salgın haline gelen örümcek, timsah, köpekbalığı, köpek gibi hayvanların dehşet saçtığı korku filmlerinin ilk örneklerinden biri olarak sinema tarihine geçti.
Kaynak:Hürriyetim 27 Nisan 2005

 
Süper Teyze 403
Yaşlı adam, büyük bir mağazanın erkekler reyonundaki satıcının yanına  geldi ve : - Sizin reyonunuzdan aldığım bu kravatı değiştirmek istiyorum, dedi. Görevli bezgin bir sesle : - Ama amcacı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.