Okulu asana SMS ve e-mail’le ihbar
 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye’de artık bilgisayarsız ve internetsiz okul kalmayacağını belirterek devamsız öğrencinin, velisine internet ya da cep telefonundan SMS yoluyla haber verileceğini açıkladı.

Bakan Çelik, Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri Uluslararası Kongresi’nde yaptığı konuşmada, bilgisayarın keşfi ve internetin icadının çok büyük bir devrim olduğunu belirterek şunları söyledi:

’Cep telefonlarıyla dünya ceplere sığdırıldı. Eğitim sisteminin bu gelişime duyarsız kalması mümkün değil. 2005 yılı sonuna kadar Türkiye’de bilgisayar ve internetsiz hiçbir okul kalmayacak. Şu ana kadar 20 bin okula bilgisayar kuruldu. Bu yıl Lise Giriş Sınavı (LGS) başvuruları da yine internet ortamında yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sayede 5 trilyon tasarruf etmesi planlanıyor.’

Atamalar internetle

Öğretmen atama ve başvurularının da artık internet yoluyla yapıldığını belirten Bakan Hüseyin Çelik, ’Bu sayede ’hamili kart yakinimdir’ dönemi bitti. Öğrencilerin devamsızlık durumu ve okulla ilgili sorunları da velilere yine internetten e-mail yoluyla ya da cep telefonlarından SMS atılarak bildirilecek’ dedi.
Kaynak:Akşam 28 Nisan 2005

 
Super Teyze 65
 Küçük Esma teyzesini uzun zamandır görmemişti. Başka bir şehirde yaşayan teyzesi o gün  ziyarete geliyordu. Esma çok heyecanlıydı. Kapı çalınınca herkesten önce koşup açtı ve hayret dolu  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.