Discovery’nin fırlatılışı Temmuz’a kaldı
 

NASA, Discovery uzay mekiğinin fırtalışını Temmuz ayına erteledi.

Columbia faciasında sonra ilk kez uzaya insan taşıyacak olan Discovery’nın fırlatılışı bir kez daha ertelendi. NASA, 15 Mayıs’ta fırlatacağını açıkladığı Discovery’nin uzaya çıkışını Haziran’a çekmişti. New York Times gazetesi de NASA yetkililerinin Discovery’deki teknik aksaklıkları hafife aldıklarını iddia etmişti.

Fırlatılışla ilgili çekinceler son birkaç günde su yüzüne çıktı. Mekiğin uzaya çıkmasına olanak veren yasal iznin çıkması için, yakıt tankındaki buzlanma sorununun çözülmesi gerekiyordu. Raporlar, bu ihtimalin sanılandan daha yüksek olduğu ortaya koyunca, NASA yetkilileri de fırlatılış konusunda çekimser kaldılar. Buna karşılık, NASA uzmanları geçen haftalarda yapılan tetkiklerinde, mekiğin fırlatmaya hazır olduğunu açıklamışlardı. Hafta sonu yapılan açıklamaya göre ise fırlatışı Temmuz ayına ertelendi.
Kaynak:Ntvmsnbc 2 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 15
Matematik dersinde öğretmen can’a sordu : - Söyle bakalım can, altı kere yedi kaç eder ? Can sıkıntılı : - Maalesef size cevap veremeyeceğim öğretmenim, dedi. - Nedenmiş o ? -  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.