600 bin yıllık yerleşim: Dülük
 

Gaziantep’in 10 kilometre kuzeyindeki Dülük köyünde bulunan Dülük Antik Kenti’nde, 600 bin yıl öncesine ait kalıntılar bulunuyor.

Dülük’te yaşayanların çakmaktaşı işlemeciliği yaptıklarına ilişkin bilgi ve bulgulara dayanılarak, bu yörenin Anadolu’da sanayiye ve teknolojiye beşiklik ettiği ifade ediliyor.   

Gaziantep Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Fatma Bulgan, 600 bin yıl öncesine tarihlenen kalıntılar elde edilen Dülük Antik Kenti’nin, kazı, çevre düzenleme ve tanıtım çalışmaları sonrasında Gaziantep ve bölgede turizmin gelişmesine önemli katkı yapacağını söyledi.
      
GAZİANTEP SADECE ZEUGMA DEĞİL
       Paleolitik çağdan bu yana insan yerleşimine uğrayan ve değişik dinlerin merkezi olan Dülük Antik Kenti’ne, Gaziantep’e gelen yerli ya da turistlerin hak ettiği ilgiyi göstermediğini kaydeden Bulgan, açıklamasını sürdürerek, “Zeugma Antik Kenti’nin Gaziantep ve bölge turizmine yeni bir soluk kazandırdığı muhakkak. Ama Gaziantep turizmi yalnızca Zeugma değil. İlimize gelen turistleri uzun süreli ağırlayabilmek için sahip olduğumuz diğer tarihi ve kültürel değerlerimizi de konuklarımıza sunabilmeliyiz. Böyle düşününce Dülük Antik Kenti’nin önemi ortada. Geçmişten bu yana bilimsel kazılar yapılan ve önemli kalıntılar ortaya çıkarılan Dülük Antik Kenti’ni de her yıl daha fazla yerli ve yabancı turist ağırladığımız mekanlarımız arasına katmaya çalışmalıyız” diye kaydetti.
Kaynak:Ntvmsnbc

 
Süper Teyze 391
Geceyarısı küçük Berk yattığı yerden babasına seslendi : - Babacığım, bana bir bardak su verir misin lütfen ? - İyi ama oğlum, şimdiye kadar tam beş bardak su getirdim sana, dedi adam. Be devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.