Anadolu Ateşi Bercy yolcusu
 

Mustafa Erdoğan’ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı ‘Anadolu Ateşi’, Fransa’nın en görkemli salonu Bercy’de sahneye çıkacak. Bugüne kadar 28 ülkede 700’ün üzerinde gösteri yapan ‘Anadolu Ateşi’, şimdi de dünyanın sayılı gösteri merkezlerinden Paris-Bercy’de sahneye çıkacak.

120 dansçının görev alacağı 15-16 Haziran tarihlerindeki gösteriler için müzik ve kostümlerde değişiklikler yapılıyor, Bercy’ye müthiş bir dekor hazırlanıyor. Türkiye’den daha önce hiçbir sanatsal etkinliğin yapılmadığı Bercy’de bir ilke imza atmaya hazırlanan Mustafa Erdoğan, 660 bin Euro’ya malolan organizasyonu BKM ile ortak düzenleyecek. 17 bin seyirci kapasiteli Bercy’de sahne almanın kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten Erdoğan, ‘Paris-Bercy’de gösteri yapmak demek, dünyanın en iyilerinden olduğunuzun kanıtıdır. Bir kere o salonun sizi kabul etmesi başlı başına olay. 17 bin seyircinin karşısında gösteri yapmak ve Türkiye adına bir ilke imza atmak da önemli. Bu gösteri ile AB sürecinde, Fransız halkının Türkiye’ye yönelik negatif tutumunu kırmak istiyoruz. Amacımız, Türk sanatçıları ile Fransız sanatçıları arasında bir enternasyonel dayanışma ortamı yaratmak. 20 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapacağımız bir gösteriye, ilk etapta Fransa’dan 15 gazeteciyi davet ettik. Daha sonra bir kokteyl düzenleyeceğiz. Fransa’nın önde gelen isimleri ve basını olacak. Hedefimiz oradaki Türk vatandaşlarına bilet satmak değil, Fransızların da ilgisini çekmek. Ayrıca Zülfü Livaneli gelecek. Karşı taraftan da Gerard Depardieu gibi önemli sanatçıları davet ettik, olumlu yanıtlar aldık’ dedi.  
Kaynak:Milliyet 3 Mayıs 2005
 

 
Süper Teyze 389
14 yaşındaki gençkız,hayatında ilk kez tek başına bir mağazaya giderek kendisi için bir elbise satın almıştı. Ancak bu zor bir karardı ve bir türlü kendisinden emin olamıyordu. Mağazadan çıkmadan önce devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.