Greenpeace’in fikir babası öldü
 

Çevreciler, yılmaz bir mücadele insanını yitirdi. Greenpeace’i 1971 yılında kuran Robert (Bob) Hunter, nükleer denemelere karşı duruşu ve okyanusların kirlenmesiyle yaptığı mücadelelerle dünyanın önde gelen çevrecilerindendi.

Hunter’ın doğa sevgisi ve önderlik yeneteği dünyanın en büyük çevreci örgütü Greenpeace’in kurulması ve geliştirilmesinde anahtar rol oynadı. Hunter, Greenpeace’in çevreciler için kullandığı ve daha sonra da Greenpeace gemisinin adı olan ‘Gökkuşağı Savaşçıları’ terimini bulmuştu. Hunter, aynı zamanda balinaların korunmasıyla ilgili çalışmalarıyla medyada öne çıkmıştı.
      
MAVİ GEZEGENİN SEVDALISI
       Bob Hunter, ekolojinin gelecekte dünya tarihinin en önemli uğraşı haline geleceğini savunuyordu. Bu görüşe göre, ekoloji ırmakları temizlemekten öte, bilim, teknoloji ve iktisat alanlarında yeni dünya görüşlerinin ortaya çıkmasına, insan-doğa etkileşiminin yeniden tanımlanmasına varacak.
       Bob Hunter’ın ölümüyle ilgili olarak bir açıklama yapan Greenpeace Kanada sözcüsü John Doherty, Hunter için “O cüretkar bir savaşçı, mütevazı bir önderdi” dedi. Greenpeace halen dünyada 40 ülkede 2.5 million üyesi bulunuyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 3 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 421
 Tamer, arkadaşı Atilla’dan borç para istiyordu. Ama oğlanın ödünç para vermeye hiç niyeti yoktu. Sonunda dayanamayarak bağırmaya başladı : - Beni rahat bırak Tamer ! Sana verecek tek kuruşum  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.