Uzay gemilerine Güneş yelkeni
 

NASA, gelecekte uzay araçlarında kağıdın 100’de biri inceliğinde sentetik bir maddeden yapılmış, Güneş panelleri kullanacak. Güneş enerjisi, uzak gezegenlere direkt uçuş olanağı sağlayacak.

Gelecek 20 yıl içinde Mars’a gitmeyi planlayan NASA uzay mekiği teknolojilerine yaptığı yatırımları artırdı. Uzak yolculuklar, uzay mekiklerinde mevcut teknolojilerle pratik olmayan devasa yakıt depolarının olmasını gerektiriyor. Güneş enerjisi bu noktada kurtarıcı bir alternatif olarak devreye giriyor. Gelecekte uzay mekikleri güneş yelkeni adı verilen panellerden sağladıkları tükenmez enerjiyle uzak gezegenlere uçacak.

Güneş yelkenlerinin ilk etapta Venüs ve Merkür gibi gezegenlere götürecek kadar enerjiyi çıkarması hedefleniyor. Ancak NASA, sonsuz enerji kaynağı Güneş’ten daha iyi yararlanmanın peşinde; güneş yelkenleri Güneş Sistemi’nin dışına çıkacak, uzayın derinliklerine gidecek mekiklere de güç üretecek. Bilim insanları, güneş ışınlarındaki fotonları güneş yelkenlerine yansıtarak enerji yaratmayı hedefliyor. 
Kaynak:Ntvmsnbc 3 Mayıs 2005       

 
Süper Teyze 253
İki arkadaş sohbet ediyorlardı. Biri sordu : - Senin baban futboldan anlar mı ? Arkadaşı bir kahkaha attı ve  : -Hem de nasıl ! dedi. Her maçtan önce kendi takımının nasıl kazanacağını devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.