Köyün en şanslı kızı
 

Töre gereği kızların hiç okula gönderilmediği ya da 5. sınıftan sonra okuldan alındığı Van’ın Ermişler köyünde, 13 çocuklu ailenin kızı Gülten Bağatemur, 7. sınıfa giden ilk kız öğrenci oldu. Okula gittiği için çok mutlu olduğunu belirten Bağatemur, "Ben diğer kızların da okutulmasını istiyorum. Ama aileleri göndermiyor. Öğretmen olup herkese yardımcı olmak istiyorum" dedi.

’Aşiret kuralları böyle’
Van’a 30 kilometre uzaklıktaki merkeze bağlı Ermişler köyünde bir tabu yıllar sonra yıkıldı. Eğitimin 5. sınıfa kadar verildiği 300 hane, 2 bin nüfuslu köyde bugüne kadar ailelerin bir bölümü kızlarını 5. sınıfa kadar okuturken, büyük bölümü de hiç okula göndermedi.
Köylüler, "töre gereği kızlar okula gitmez, aşiret kuralları böyle" diyerek kızların okumasına karşı çıkarken, 13 çocuk sahibi Mehmet Bağatemur, tepkilere aldırış etmeden bir tabuyu yıktı.
Köyde 2 odalı evlerinde 15 nüfus yaşayan Bağatemur, 5. sınıfı bitiren kızı Gülten’i borç para alarak 7 kilometre uzaklıktaki Gedikbulak Köyü İlköğretim Okulu’na kaydettirip bir ilki gerçekleştirdi.
Kaynak:Milliyet 5 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 329
Sertaç, çok iştahlı bir çocuktu. Aklı fikri yemek yemekteydi. Günlerden bir gün, yine erkenden mutfağa koştu. Annesinin boynuna atladı ve sordu : - Yemek hazır mı anneciğim ? Annesi bu sor devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.