‘Çocuğuz’ demediler anadillerini savundular
 

Dokuz ilköğretim okulunun katıldığı 1’inci Çocuk Sorunları Forumu’nda anadil Türkçe tartışıldı. Toprak İlköğretim Okulu ekibinin başarılı olduğu forumu, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som ve Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Kulca yönetti.

Türkçe’nin doğru ve düzgün kullanılmasını hedefleyen açıklamaları ile alkışlanan Toprak İlköğretim Okulu ekibinin rehberliğini Türkçe öğretmeni Suna Tongaz yaptı. Ela San, Aylin Şahiner, Onur Memişoğlu, Bekray Dirlik, İpek İkbal adlı öğrencilerden oluşan ekip, iddialı savunmalarıyla dikkat çekti.

Tongaz da, forum sonrası, ‘Çocuklar sezgi yoluyla ailelerinin konuşmalarını duyarak anadillerini öğrenir. 2-6 yaş arası anadili öğretimi için en uygun yaştır. Çünkü doğumdan, 20 yaşına kadar geçen sürede, beyin gelişiminin yüzde 80-85’i tamamlanır. Ailenin bu dönemde çok dikkatli yönlendirici örnek olması gerekir’ diye konuştu.  
Kaynak:Hürriyet 6 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 411
 Öğretmen,bayram tatilinde bütün öğrencilerinin birer kitap okuyup bitirmeler,ini istemişti. Tatil sonrası sınıfa sordu : - Hepiniz birer kitap okudunuz mu çocuklar ? - Eveeet ! dedi çocuklar devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.