Çocuklara doğada üç gün festival
 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği Minifest, 6-7-8 Mayıs tarihlerinde Maslak Parkorman’da yapılıyor. Bu üç gün boyunca şenlik 10.00-17.00 saatleri arasında sürecek. Çocuklar bu büyük parkın değişik alanlarına yayılmış olan atölye çalışmalarına katılacak.

Her gün farklı bir atölye çalışması olacak: El sanatları, dans, tiyatro, müzik, arkeoloji, çalgı yapımı vb. Bir Şehir Yaratmak, Bedenin Müziği, Oyuna Davet, Kazalım Bulalım, Yapalım Çalalım ve Resim Yolu bu eğlenceli atölye çalışmalarından birkaçı.

Bir de ‘Doğada Bir Gün’ programı var. Bu geziye katılan çocuklar, doğada keşfe çıkacak, Rahmi Koç Müzesi’nin hazırlayacağı Mini Müze’yi gezecek, Beykoz Camocağı’nın yaratıcılarıyla cama şekil vermeyi öğrenecek.

Parkorman’ın çeşitli yerlerine koyulacak oyuncaklardan yararlanacak, Cimcimler artistik jimnastik atölyesine katılacak ve gösteri izleyecekler.

Masal Drama Atölyesi’nde masal kahramanlarını canlandırabilecek ya da bir başka köşede Düşler Atölyesi’ne katılabilecek. Arzu edenler yüzlerini boyatıp, ellerinde kocaman balonlarla Curcunabazlar’ın Palyaço Taksisi’yle dolaşacak, Tahta Bacaklar’ın peşine takılabilecek veya Tiyatro Çadırı’nda oturup tiyatro izleyebilecek.

Doğal Hayat Vakfı WWF’nin gönüllüleri isteyen çocukları kuş gözlem ve doğa keşfi turlarına çıkaracak.

Geçen Minifest’te olduğu gibi, bu yıl da Hollanda’dan sirk okulu AdieJos & AlaBas yetişkin ve küçük eğitimcileriyle sirk numaraları gösterecek ve onları kendi sunacakları gösterilere hazırlayacaklar. İngiltere’den gelen cıvıl cıvıl, sevimli üç kocaman kuş ‘Les Oiseaux DeLuxe’ yine çocukları eğlendirecek. Semaver Kumpanya’nın kuşları da çocuklarla buluşacak, günboyu yanlarından hiç ayrılmayacaklar.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Aygaz, İş Bankası, LykiaWorld, Renault ve Turkcell’in destekleriyle gerçekleştirilecek olan Minifest’in medya sponsorluğunu çocuk televizyon kanalı Jetix ile Miço ve Anne & Trends dergileri üstleniyor.

MİNİFEST BİLETLERİ NEREDE SATILIYOR?

Minifest biletleri Biletix’ten (0216-556 98 00, www.biletix.com ) ve şenlik günlerinde Parkorman girişinden alınacak. Bilet fiyatları 3-12 yaş arası çocuklar için 6 YTL. Daha üst yaş grupları ve anne babalar için 7.5 YTL. 0-2 yaş çocukları için giriş ücretsiz.

Çocuklar, Minifest programındaki tüm atölye çalışmaları ve gösterilere ücretsiz olarak katılabilir. Sadece Party-Kids binası içinde bulunan elektronik oyuncaklar jetonlu. Minifest Danışma Hattı: 0212-334 07 77. Bilgi için: www.iksv.org/minifest  
Kaynak:Hürriyet 6 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 134
Coğrafya dersinde,öğretmen ders anlatırken Ali ve Ercan en arka sırada, kendi aralarında konuşmaya dalmışlardı.Öğretmenin hangi konuyu anlattığından bile habersizdiler. Durumu fark eden öğretmen, ikis devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.