Astronotlar Discovery’ye girdi
 

NASA astronotları Temmuz ortasında fırlatılacak Discovery uzay mekiğine girerek uçuş denemesi yaptılar.

Astronotlar uzay elbiselerini giyerek iki yıldan sonra ilk kez rampaya yerleştirilen uzay mekiği Discovery’ye bindiler. Discovery, Uluslararası Uzay İstasyonu’na 12 günlük bir yolculuk yapacak. NASA denemenin son derece başarılı geçtiğini duyurdu.

Discovery ekibinin başkanı astronot Eileen Collins mekiğe girmeden önce Columbia faciasında yaşamını yitiren meslektaşları için kısa bir konuşma yaptı.
      
MUHAFIZLAR YERLERİNİ ALDI
       ‘Geri sayım testi’ adı verilen denemede, fırlatılış esnasında yapılacak tüm hazırlıklar aynen yerine getiriliyor. Yedi astronot kendi odalarında elbiselerini giydikten sonra NASA’nın uzay adamlarını mekiğe götüren özel aracı ‘AstroVan’a bindiler. Karavan merkezden rampaya geldi, astronotlar rampaya çıktılar ve Discovery uzay mekiğinin içine girdiler. Hazırlıklar sırasında mekik yarı çalışır konumda tutuldu. Gerçek zamanlı olarak yürütülen denemelerde, terörist eylemlere karşı silahlı muhafızlar ve rampanın etrafında gözlem uçuşu yapan helikopterler de yerlerini aldı.
Kaynak:Ntvmsnbc 6 Mayıs 2005


 
Süper Teyze 85
Babası Atilla’ya sordu. : - Doğumgünün yaklaşıyor oğlum, hediye olarak ne istersin ? - Trompet istiyorum, dedi Atilla. - Olmaz öyle şey , dedi babası. Trompet alırsam, bütün gün çalar kaf devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.