Sağtürk’ün minik bale savaşçıları
 

Balet Tan Sağtürk, yetiştirmek için ’geleceğe daha kuvvetli sarılacak birileri’ni arıyordu. Bunu bir çocuk esirgeme kurumu yuvasında buldu...

Burcu, Aysun, Abbas, Mehmet ve diğerleri... Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Üsküdar Hasan Tan Çocuk Yuvası’nda kalan 10 çocuktular. Bir gün balet Tan Sağtürk geldi ve onlar bale eğitimi için seçildi. Şimdi onlar, fotoğraflara poz verirken bile parmaklarının ucunda duran birer balerin-balet adayı.

Oyunlarla seçildiler
Sağtürk ile bale eğitmeni Sibel Parmakerli, 3 ay önce yuvanın kapısını çaldı. Çocuklara ilk önce amaç söylenmedi. Yuvadaki 60 çocuğun alkış ile ritm duyguları, deve cüce oyunuyla da sırtlarının esnekliği test edildi. İkili, çocukları çağırıp bu işe hazır olup olmadıklarını da sordu. İstemeyenler yerine 2. derecede seçilenler alındı. Özellikle erkek çocuklar, ’Erkekler futbol oynar’, ’Okulda arkadaşlarımız dalga geçiyor’ dedi.
Sağtürk ile Parmakerli, kısa bir sohbetin ardından özel yetenekli, çalışkan, vücut anatomisi baleye yatkın, yaşları 8-12 arası, 5 kız, 5 erkek belirledi. Şimdi 2.5 aydır bale öğrenen 10 çocuk, haziranın 2. haftasında da bir gösteri yapacak.

’Hayır işlemiyorum, kendime yandaş arıyorum’

Tan Sağtürk çalışması hakkında şunları söylüyor: "Azla yetinenler, iş ve ideallerine daha çok sarılıyorlar. Bu çocukların da bir işe hayatlarını adayacağını biliyorum. Bana yandaş lazım, bale uğrunda savaşacak insan lazım. Tek başıma kalmamam gerekiyor. Bu sadece ’Bir hayır işleyelim, vicdanımızı rahatlatalım’ diye yapılmış bir olay değil. "
Kaynak:Milliyet 9 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 104
  Öğretmen sınıfa sordu : - Buhar ne demektir çocuklar ? Cemal atıldı : - Bacadan çıkan su demektir öğretmenim !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.