’En faydalı icat bisiklet’
 

BBC Radio 4 tarafından İngiltere çapında gerçekleştirilen bir oylama sonucunda bisiklet şu ana kadar yapılmış en faydalı icat seçildi. İnternet üzerinden gerçekleştirilen oylamada bilgisayar 4., İnternet ise 7. sırada yer alırken transistor ikinci sırada yer aldı.

4500 kişinin katıldığı oylamada yüzde 59 oyla bisiklet tüm diğer icatlara fark attı ve oyların yarısını alarak birinciliğe oturdu. Çoğu kişinin bisikleti seçmesin sebebi olarak ise basit tasarımı, evrensel kullanımı ve çevreye bir zararı olmaması gösteriliyor. Araştırmada 2. sırada bilgisayarın yapı taşlarından olan transistor yer alırken bilgisayarın 4. sırada yer alması dikkatleri çekti.

Oylamaya katılanlara ayrıca en çok rahatsızlık duydukları icadın ne olduğu da soruldu. Bu soruya verilen cevaplardan yüzde 26 ile hormonlu gıda birinci olurken yüzde 19 ile ikinci sırada nükleer güç geldi. Teknolojiden en çok beklenenler listesinde ise en başta AIDS aşısı yer aldı. İkinci sırada gezegenler arası seyahat gelirken üçüncü sırada su arıtma ve destek sistemlerinin yaygınlaştırılması geldi.

Katılımcılar tarafından seçilen en faydalı 10 icat sırasıyla şunlar:

 Bisiklet - 59%
 Transistor - 8%
 Elektromanyetik indüksiyon halkası - 8%
 Bilgisayar - 6%
 Mikrop bulaşma teorisi - 5%
 Radyo - 5%
 İnternet - 4%
 İçten yanmalı motor - 3%
 Nükleer güç - 1%
 İletişim uydusu - 1%
Kaynak:Hürriyet 9 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 202
Öğretmeni Zeynep’e yaklaştı ve muzipçe gülümseyerek sordu : - Ev ödevini yalnız başına mı yaptın Zeynepciğim ? - Evet öğretmenim ! dedi küçük kız gururla. - Hepsini mi ? - Hepsini ! - devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.