Lise eğitimi 4 yıla çıkarılıyor
 

Liselerde, gelecek yıldan itibaren uygulanacak orta öğretim müfredatı tamamlanmak üzere. Talim ve Terbiye Kurulu’nın hazırladığı yeni müfredatla liselerde eğitim kademeli olarak 4 yıla çıkacak.

Anadolu ve Fen liselerindeki hazırlık sınıfları kaldırılarak, yabancı dil eğitimi ilköğretim ve ortaöğretim süresine yayılacak. Süper liseler ise zaman içinde Anadolu Liselerine dönüşecek, bazıları ise kapatılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nca hazırlanan, ortaöğretim müfredatında son aşamaya gelindi. Aralık ayında ortaöğretim müfredatının ilk bölümünü tamamlayan Talim Terbiye Kurulu, diğer bölümler için çalışmalarına devam ediyor.
      
GELECEK EĞİTİM YILINDA UYGULAMADA
       Çalışmaların tamamlanmasının ardından ise yeni müfredat, lise 1’inci sınıflardan başlamak üzere gelecek öğretim yılından itibaren uygulanacak.
       Yeni müfredatla birlikte liseler de kademeli olarak 4 yıla çıkacak. Anadolu ve Fen liselerindeki hazırlık sınıfları kaldırılarak, yabancı dil eğitimi ilköğretim ve ortaöğretim süresine yayılacak. Süper liseler ise zaman içinde Anadolu Liselerine dönüşecek, bazıları ise kapatılacak.
       Yeni ortaöğretim müfredatına göre, 9. sınıfta düz liseler ile meslek liselerinde ortak ders programı uygulanacak. Bütün okullarda lisenin ilk senesinde fen bilimlerine giriş, sosyal bilimlere giriş, tanıtım ve yönlendirme, ortak beceriler, İngilizce ve bilgisayar gibi dersler okutulacak.
       İkinci seneden itibaren ise alınan notlar ve ilgi alanlarına göre branşlaşma başlayacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 9 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 404
Saçmasapan şakalarıyla tanınan Sarper, arkadaşı Cem’e sordu : - Sence bir gorille bir ütü arasında ne fark vardır  ? - Neymiş ? diye sordu Cem bir süre düşündükten sonra. Sarper hemen atıldı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.