Sait Faik Ödülü Ayşe Sarısayın’ın
 

Ünlü hikayeci Sait Faik Abasıyanık adına 1964 yılından bu yana düzenli olarak verilen Sait Faik Hikaye Armağanı, 2005 yılında Ayşe Sarısayın’ın Can Yayınları tarafından yayımlanan ikinci öykü kitabı ‘Yorgun Anılar Zamanı’na verildi.

Darüşşafaka Cemiyeti ile Yapı Kredi Yayınları’nın ortaklaşa düzenlediği ödülün jürisinde Füsun Akatlı, Sabahattin Beyaz, Nursel Duruel, Doğan Hızlan, Jale Parla, Şara Sayın ve Hilmi Yavuz bulunuyordu.   

İlk kitabı ‘Denizler Dört Duvar’ ile de 2004 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü alan Ayşe Sarısayın’ın ‘Yorgun Anılar Zamanı’ adlı kitabında 10 öykü bulunuyor:
Gökyüzü Masalları, Atları da Vururlar, İki Ters İki Yüz, Maçka Palas, İlk Öyküm, Bugün Günlerden Ne, Ufukta Tek Kurşun, İsmiyle Müseccel: Fatma Dilber, Tersyüz ve Baştan Alalım adlı bu öykülerde Ayşe Sarısayın öncelikle kadın duyarlığını yansıtan incelikli, güzel Türkçesiyle dikkat çekiyor. Toplumun çeşitli kesimlerinden kadınların hallerine yer verilen öyküler sağlam yapıları ve ustaca düşünülmüş kurgularıyla da öne çıkıyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 11 Mayıs 2005


 
Süper Teyze 143
İskeletin biri, diş doktoruna kontrole gitmişti. Muayeneden sonra sordu : - Nasıl buldunuz dişlerimi doktor bey ? - Çok iyi bakmışsınız, tebrikler ! dedi doktor. Ama diş etlerinizin olmayışı b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.