Robot Dünya Kupası Almanya’nın
 

ABD’de yapılan uluslararası robot sporları turnuvası RoboCup US Open finalinde Dortmund Üniversitesi ekibi, Teksas Üniversitesini yendi.

ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Georgia Institute of Technology’de yapılan turnuvada bilim insanları, insanların bedensel hareketlerine yakın manevralar yapabilen robotları denedi. Bu yılki futbol karşılaşmasını, turnuvanın en iddialı ekibi Almanya’nın Dortmund Üniversitesi robot takımı kazandı. Bilim insanlarının nihai hedefi, 2050 yılında insanlarla futbol oynayabilecek yetenekte robotları üretmek.   

DORTMUND, TEKSAS’I YENDİ
       Futbol sahasının üzerinde bu kez insanlar değil, bilim kurgu filmlerini andıran robotlar vardı. Metal oyuncular arasında kıyasıya bir çekişme yaşandı. Tasarımcı bilim insanlarının da izlediği nefes kesen maçta, Dortmund Üniversitesi, Teksas takımını 2-0 mağlup etti.
Kaynak:Ntvmsnbc 11 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 324
Annesi sevgili oğlu Melih’i yanına çağırdı ve anlatmaya başladı : Bak Melihciğim, dün doğumgününü kutladık ve 10 yaşına bastın. Sen artık kocaman bir çocuksun.Geceleri benimle değil,kendi odanda  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.