Acı biberlerin en acısı üretildi
 

ABD’nin tanınmış acı sos üreticilerinden biri, kimyasal olarak mümkün olan en acı kırmızı biber tozunu geliştirdiğini açıkladı.

New Jersey’den Blair Lazar, ekibiyle birlikte geliştirdikleri tozun, bir kaç ton taze biberin işlemden geçirilerek damıtılması sonucu elde edilen saf kırmızı biberden yapıldığını söyledi.   

Blair Lazar, ABD pazarında farklı lezzetlerde soslara bir yenisini ekledi. Bir zamanlar, Tabasco sosu, tadabileceğiniz en acı sos olarak görülürdü. Bugün ise en azından ABD’de acı sos meraklıları tabasco’yu, ‘korkakların baharatı’ olarak görüyor.
       Son on yıl ya da daha fazla zaman dilimi içinde, üreticiler gösterişsiz kırmızı biberleri alıp damıtarak çok daha acı soslar geliştirdiler. Bu karışımlardan bazılarına verilen isimler, tadıldığında ya da sonrasında yaşanan acıya ilişkin bir fikir verebilir: Ölümden sonra sosu ve Delilik sosu bunlardan sadece ikisi.
Kaynak:Ntvmsnbc 10 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 124
Yaşlı adam yalnız başına Hayvanat bahçesinde dolaşıyordu. Uzun süre flamingoların olduğu kafesin önünde durdu ve bu güzel kuşları seyretti. Bir yandan da kendi kendine konuşuyordu : - Şu güzelliğ devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.