Güneş, Dünya’yı yutacaktı
 

Dünya, 5 milyar yıl önce, Güneş’in kütle-çekimi tarafından yutulmaktan yine Güneş’in uzaya saldığı X ışınlarının manyetik etkisi sayesinde kurtuldu.
 
Güneş’ten gelen X ışınları bugünlerde zararlı bir uzay olayı olarak kabul ediliyor. Daha önce 2003 yılının sonbaharında olduğu gibi, Güneş fırtınaları Dünya yörüngesindeki uyduları ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nu olumsuz etkileyebiliyor. Ancak, aynı Güneş fırtınaları, gezegenler daha henüz oluşum evresinde iken Dünya’yı yutulmaktan kurtarmıştı.

Chandra X-ışını Gözlemevi’de 1.400 adet bebek yıldızı inceleyen uluslararası bilim ekibi, bunlar arasında etrafında gezegen oluşumu tespit edilen 14 yıldızı sıkı takibe aldı. Yaşları 1 ila 10 milyon yıl arasında değişen bu yıldızların son derece yüksek şiddette X ışını salınımı yaptığı gözlendi. Gözlemler, Güneş’in bebeklik evresinde nasıl davrandığı ile ilgili ipucu veriyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 12 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 309
Kemal ve Sinan babalarıyla birlikte doğa yürüyüşüne çıkmışlardı. Saatlerce yürüdükten sonra, haritalarında bulamadıkları bir noktaya geldiler. Yollarını kaybetmiş olmaktan korkuyorlardı. Adını bilme devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.