Atıklardan 30 m ’lik İstanbul yarattılar
 

Çeşitli anaokulu öğrencilerinin hazırladığı bilimsel projeler, ‘Uğur Böcekleri Bilim Şenliği’nde sergilendi. Bilim Şenliği’nde en büyük ilgiyi, Portakal Çocuk Evi’ne bağlı, 2-6 yaş arasındaki 45 çocuğun atık malzemelerden 6 ayda hazırladığı 30 metrekarelik İstanbul maketi gördü.

TÜBİTAK, Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı, AÇEV (Anne Çocuk Eğitimi Vakfı), Doğan Egmont, Kanal D Çocuk Kulübü ve National Geographic gibi kuruluşların işbirliğiyle gerçekleştirilen Bilim Şenliği’ne 25 anaokulu, deniz temizleme aleti, evler için deprem alarmı, çöp çeşitlerini ayrıştıran akıllı çöp kutusu, uzaktan kumandalı akıllı sehpa, karanfil boyama, mıknatısla balık tutma, bahçe hortumundan telefon gibi projeleriyle katıldı.

İstanbul Florya’daki Uğur Koleji’nin bahçesinde düzenlenen Bilim Şenliği’nde en büyük ilgiyi, Portakal Çocuk Evi’ne bağlı, 2-6 yaş arasındaki 45 çocuğun atık malzemelerden 6 ayda hazırladığı 30 metrekarelik İstanbul maketi gördü. Portakal Çocuk Evi’nin kurucu ortağı Şule Türk, ‘Çocukların karşılaştıkları objeleri farklı algılamalarını sağlamak için, 2-6 yaş arasındaki 45 çocuğumuza önce sınıflarda şehir kavramını öğrettik. Daha sonra ise cami, hastane, hayvanat bahçesi, itfaiye gibi kentteki değişik yerleri gezdirdik. Çocuklarımız evlerinden getirdikleri şişe ve kutu tarzındaki atık malzemelerle, 30 metrekarelik ‘Yaşadığımız Kent İstanbul’ maketini 6 ay uğraşarak yaptılar’ dedi.

BİTKİLERİNİZE SAKIN ARABESK DİNLETMEYİN

Bilim Şenliği’ne ‘Bitkilerinize arabesk dinletmeyin, yoksa solarlar’ başlıklı projesiyle katılan, Uğur Koleji öğrencisi 15 yaşındaki Özgür Yıldırım da, ‘2.5 ay boyunca, 3 ayrı vazodaki Pılea çiçeklerinden birine günde 2 saat süreyle arabesk, diğerine ise klasik müzik dinlettim. Üçüncü vazodaki çiçeği ise müziksiz, normal büyüme ortamında bıraktım. 2.5 ay sonra arabesk dinlettiğim çiçeğin solduğunu ve daha yavaş büyüdüğünü gördüm. Klasik müzik dinlettiğim çiçek ise daha hızlı büyüdü ve solmadı. İnsanlar da bir çiçektir görüşünden yola çıkarak, insanlara arabesk yerine klasik müzik dinlemelerini öneriyorum’ diye konuştu.

Bilim Şenliği’nde Örümcek Adam, Sinderella ve palyaço tarafından karşılanan 5-6 yaş grubu minikler ayrıca kurulan mini lunaparkta eğlenerek bol bol dans ettiler. Çocuklar, Bilim Şenliği’nde ücretsiz çocuk kitapları dağıtan Doğan Egmont’un standına da yoğun ilgi gösterdiler. 
Kaynak:Hürriyet 18 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 26
Serkan yaptığı ilginç şakalarla tanınan bir çocuktu. Bütün arkadaşları Serkan’ın soracağı soruları,anlatacağı fıkraları merakla beklerlerdi. Yine bir gün Serkan sınıfa girdi ve : - Size bir sorum v devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.