Turuncu Eurovision
 

Yarın akşam Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılacak 50’nci Eurovision şarkı yarışmasına gelen 6 bin konuğu ağırlayacak otel bulunmadığı için Ukraynalı organizatörler soruna ilginç çözüm buldu. Turuncu devrim sırasında kullanılan yüzlerce çadır Diyeper Nehri ortasındaki Truhanov adasına kuruldu.

Kiev’e gelen herkes günlüğü 12 dolara ‘Eurokamp’ denilen turuncu kampın misafiri olabiliyor. Ödediği para karşılığında kendisine bir uyku tulumuyla yalıtkan hasır veriliyor. Ücret içerisinde üç öğün yemek de dahil edilmiş durumda. Turuncu devrimin hatırası Eurovision kampının önemli bir özelliği daha var. Buraya yerleşen misafirler hangi ülkeden olursa olsun, millet, dil, renk ve din ayrımı yapılmaksızın kadınlı erkekli karma gruplar şeklinde ortak çadırlarda kalıyor. Yarınki final öncesinde dün, Kiev’de yarışmaya direkt katılım hakkı olmayan 25 ülke sanatçısı aralarından 10 katılımcı belirlemek için yarı final elemelerine katıldı. Yarı finalde ilk 10’a giren 10 ülkeyle direkt katılım hakkı kazanan 14 ülke toplam 24 parçayla finalde yarışacak. Direkt finale katılım hakkını ev sahibi Ukrayna ile birlikte Türkiye, Arnavutluk, Almanya, Bosna Hersek, Fransa, İspanya, İsveç, İngiltere, Kıbrıs Rum Kesimi, Malta, Rusya, Sırbistan Karadağ ve Yunanistan elde etmiş bulunuyor.  
Kaynak: Hürriyet 20 Mayıs 2005


 
Süper Teyze 307
 Selin’in annesi klasik müziğe, özellikle de operaya merak sarmıştı. Kendine CD ler alıyor,gün boyu öğrendiği aryaları, akşam yemeğinden sonra kızı ve kocası için söylemek istiyordu. Ancak Selin  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.