Sınav stresi şişmanlatıyor
 

Diyetisyen Ferin Batman, kronik stres, depresyon ve yetersiz uykunun, sınava hazırlanan gençlerde hızlı kilo artışına neden olduğunu söyledi. Batman, sınav tarihleri yaklaştıkça gençlerin strese bağlı yeme isteklerinin arttığını, uzun çalışma saatlerinin getirdiği uykusuzluğun da kilo artışını tetiklediğini kaydetti.

Kilo sorunuyla diyetisyene başvuran 13-17 yaş arasındaki gençlerin yaklaşık yüzde 60’ının, lise veya üniversiteye giriş sınavına hazırlanma aşamasında aşırı kilo aldıklarını belirttiklerini dile getiren Batman, sınava hazırlanan gençlerin sıkıldıkça kendilerini buzdolabı başında atıştıracak bir şeyler ararken bulduklarını ifade etti. Batman, şöyle devam etti:

“Bu daha çok, mutluluk hormonu dediğimiz serotoninin salgılanmasını artıracak, yüksek kalorili, çikolata, kurabiye, pasta, tatlı gibi hamur işi dediğimiz gıdalar ve kola meyve suyu, gazoz gibi içecekler oluyor.

Kronik stres ve depresyon, merkezi yağ depolama sistemini de harekete geçirerek, yağ birikimine neden olan cortisol hormonunun salgılamasını körüklüyor ve bu da kilo almaya yol açıyor.”

UYKUSUZLAR DAHA ÇOK KİLO ALIYOR

Ferin Batman, ders çalışmak için geç saatlere kadar uykusuz kalmanın da hızlı kilo artışına neden olduğunu vurguladı.
Kaynak:Hürriyet 20 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 32
Gülin hastaydı. Yatağında yatıyor annesi de başucunda oturmuş onun sevdiği şarkıları mırıldanıyordu. Gülin birden doğruldu : - Anneciğim bir şey sorabilir miyim ? - Tabi yavrucuğum ! - Artık uyuy devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.