Altın Palmiye, Dardenne kardeşlerin
 

58. Cannes Film Festivali’nde en büyük ödül olan ‘Altın Palmiye’yi, Belçika’dan Luc ve Jean-Pierre Dardenne kardeşlerin “L’enfant” (Çocuk) filmi kazandı.

Dardenne kardeşler, ‘Rosetta’ adlı filmleriyle 1999’da da Altın Palmiye ödülünü kazanmışlardı. Belçikalı kardeşler, aldıkları ödülü, Irak’ta rehin alınan Fransız kadın gazeteci Florence Aubenas ve Iraklı rehberi Hüseyin Hanun’a adadıklarını söylediler.

Cannes’daki ödül töreninde Altın Palmiye’yi Amerikalı sinema yıldızları Morgan Freeman ve Hilary Swank’in ellerinden alan Luc Dardenne, yaptığı konuşmada “Kardeşim ve ben bu ödülü, Irak’ta rehin alınan Florence Aubenas ve Hüseyin Hanun’a adıyoruz” ifadesini kullandı.

2’NCİ KEZ KAZANDILAR
1999’da ‘Rosetta’ ile bu ödülü ilk kez kazanan Dardenne kardeşler, Emir Kusturica, Bille August, Francis Ford Coppola ve Shoei İmamura ile birlikte bu ödülü 2. kez kazanan yönetmenler arasına girdi.
Kaynak:Ntvmsnbc 22 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 272
Birinci sınıfa giden Sevinç akşam yemeğine anne ve babasına anlatıyordu : - Biliyor musunuz, bu gün yazı yazmayı öğrendik ! - Bravo size, dedi babası. Ne yazdınız peki ? Küçük kızın canı sı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.