Kahkahaların sayısı da düşüyor
 

Britanya’da yapılsa da günümüzde tüm dünyada geçerli olabilecek bir araştırma... Ülkede günlük kahkaha oranı 50 yıl öncesine göre üç kat azalmış. Yetişkin nüfusunun yarısı artık günde bir kahkaha bile atmıyor.
      Ocean Village adlı bir denizcilik şirketi tarafından yaptırılan 1000 kişilik ankette, asık suratların öncelikli nedenleri olarak para, ilişki ve hatta politik sorunlar gösterildi. Ankete göre ’sabah mutsuzluğu’ çok yaygın. Katılımcıların yüzde 45’i öğlen saatine kadar kendilerini kederli hissediyor. Nüfusun yüzde 40’ını oluşturan 16 milyon yetişkin ortalama bir günde içten gelen tek bir kahkaha bile atmıyor. 1950’lerde günde ortalama 18 dakika olan gülme süresi ise bugün altı dakikaya kadar düşmüş durumda.
      Hava koşulları, günün saati, yaş gibi unsurlar da kişinin ruh halini etkiliyor. En mutlu hissedilen aylar temmuz ve ağustos, en kasvetlisi ise ocak.
Kaynak:Milliyet 26 Mayıs 2005


 
Süper Teyze 338
Boğaç, saçma  bilmecelere çok meraklıydı. Bir gün yine yakın arkadaşı Okay’ı yakaladı : - Bilmeceme doğru cevap verirsen, sana benden bir dondurma ! Anlaştık mı ? dedi. - Anlaştık , ded devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.