Ankapella korosu dünya birincisi
 

Ankara Üniversitesi Ankapella Korosu, 12-15 Mayıs tarihlerinde Fransa’da düzenlenen 34. Florilege Vocal de Tours yarışmasında 18 koro arasından “oda koroları” dalında dünya birincisi oldu.

Beş yılda, Avrupa Büyük Ödülü’ne (European Grand Prix) üye altı yarışmadan dördüne katılan ve dereceler alan Ankapella, dünyada kırılması zor bir rekora imza attı. İki aşamalı yarışmada, koronun Türk ve yabancı bestecilere ait seçkin dağarcığı, dünyanın en ünlü şef ve bestecilerinden oluşan jüri üyelerinin takdirini topladı.

Dünyanın en iyi korolarının ön elemeyle kabul edildiği yarışmada bu yıl, Türkiye’nin yanısıra Almanya, ABD, Belçika, Çin, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Litvanya, Letonya, Meksika ve Moldavya’dan gelen korolar yer aldı. Türkiye’yi temsilen yarışmaya katılan Ankapella Korosu, tüm jüri üyelerinin oybirliğiyle dünya birincisi oldu.
Kaynak: Ntvmsnbc 29 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 152
Öğretmen sınıfa sordu : - Beni dikkatle dinleyin çocuklar, Soracağım soruyu doğru cevaplayan en yüksek notu alacak. Hazır mısınız ? Bütün sınıf bir ağızdan bağırdı : -Evet öğretmenim ! - devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.