’Kainatta yalnızsak eğer, bu gök, bu yıldızlar niye?”
 

Piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, Yıldız Sarayı Silahhane’de vereceği “Gökyüzünde Buluşma” adlı konserinde "Kainatta yalnızsak eğer, bu gök bu yıldızlar niye?" sorusundan yola çıkıyor ve dinleyicisini gökyüzünün sonsuz derinliklerinde müzikli bir yolculuğa çıkarıyor. Konser, 16 ve 17 Haziran saat 20.30’da Yıldız Sarayı Silahhane Binası’nda izlenebilecek.

NASA’nın muhteşem uzay görüntüleri eşliğinde sunulan konserde sanatçı bu kez piyanosunun yanında elektronik enstrümanlardan da yararlanıyor ve sonsuz boşluktaki büyük patlama, güneş sisteminin oluşmasını fantastik bir müzik ve görüntülerle anlatıyor.

Büyük patlamanın ardından dünya kendi düzeni içinde dönerken zaman hızla akıyor ve insanlık tarihi başlıyor.  On binlerce yıl içinde dünyada yaşanan olaylar uzayın sonsuz boşluğunda önce ışıltılı görüntülerle canlanıp, yıllar geçtikçe uzaklaşıp, kainatın içinde bir yerlerde öylece durup belki de bizi seyrediyorlar. Tuluyhan Uğurlu, “Gökyüzünde Buluşma” da dinleyicisini sonsuz boşluğun içinde dolaştırırken yaşananlara geniş bir ayna tutup, bugüne getiriyor. 

200’e yakın görüntü ve metinle renklenen konserde Tuluyhan Uğurlu’nun piyanosuna zaman zaman bir kaval, bağlama, viyolonsel ya da bir vurmalı enstrüman eşlik ediyor.
Kaynak:Hürriyet 27 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 471
Selen, yazlıktan arkadaşı olan Filiz ‘e mektup yazacağını söyleyerek odasına kapanmıştı. Ama aradan iki saate yakın zaman geçtiği halde dışarı çıkmıyordu. Sonunda meraklanan annesi yanına gitti :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.