Amazon’dan bir ‘Belçika’ yok oldu
 

Amazon ormanlarında ağaç tahribi 2004’te son 10 yılın rekor düzeyine ulaştı. Belçika’nın yüzölçümü kadar doğal orman sadece bir yılda yok edildi.

Brezilya hükümetinin rakamlarına göre, 2004’te 26 bin kilometre kare doğal yağmur ormanı kesilerek yok edildi. Bu rakam, Belçika kadar bir alana denk düşüyor. Uydu fotoğrafları kereste sanayi, endüstriyel soya tarımının dünyanın akciğerlerine verdiği zararı ortaya koyuyor.
  
Brezilya’nın yarısını kaplayan Amazon ormanları 4.2 milyon kilometre kare bir alana yayılıyor. Bu yağmur ormanları Dünya ekolojisi için büyük önem taşıyor. Ormandaki milyarlarca ağaç, atmosferdeki karbon dioksidi emerek oksijen salıyor. Çevreci gruplar, Amazonlar’daki tahribatın ulaştığı boyutların tehlike sınırını çoktan aştığı kanısında. Greenpeace sözcüleri, Brezilya hükümetinin Amazonlar’daki ağaç kesiminin önleneceği sözüne karşın, ortaya çıkan sonucun bir fiyasko olduğunu belirtti.
Kaynak:Ntvmsnbc 30 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 262
Sertaç okulun en sert öğretmenlerinden biriyle yolda karşılaşmıştı . Öğretmen sert bir sesle çıkıştı : - Beni selamlamadan önce, ellerini pantolonunun cebinden çıkarmalısın delikanlı ! Sertaç  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.