Büyükşehir’den 300.000 öğrenciye 300.000 kitap
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nin ikincisi gerçekleştirdiği kitap dağıtımı kampanyası bugün Haydarpaşa Lisesi’nde başlatıldı.

Programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ile eşi ve Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Özleyiş Topbaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Sözen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ile İlçe Eğitim Müdürleri ve bazı Büyükşehir bürokratları katıldı.

Kampanya kapsamında İstanbul sınırları içindeki lise bir ve ikinci sınıflarda okuyan 300.000 öğrenciye  "Dünya edebiyatından seçme öyküler" adlı 300.000 kitap ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Kitapta, dünya edebiyatının önde gelen isimlerinden ve her iklimden 33 yazar birer öyküsü ile yer alıyor. Eserde yer alan yazarlar şöyle sıralanıyor: Alponse Daudet, Anton Çehov, Cengiz Aytmatov, Edgar Allan Poe, Ernest Hemingway, Franz Kafka, Friedrich von Schiller, Gabriel Garcia Marquez, Giovanni Verga, Guy de Maupassant, Heinrich Böll, Hermann Hesse, İsmail Kadare, İvan Turgenyev, Jack London, James Joyce, Joao Guimaraes Rosa, John Steinbeck, Jorge Luis Borges, Julio Cortozar, Katherine Mansfield, Knut Hamsun, L. N. Tolstoy, Mark Twain, Marzuban bin Rüstem, Necîb Mahfûz, O’Henry, Oscar Wilde, Rudyard Kipling, Samira Azzam, Stefan Zweig, Tao Çien ve Tevfik El Hakim.

Kitaplar, İstanbul’daki 1500’ü aşkın liseye Kadın Koordinasyon Merkezi ve zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan 30 ayrı ekip tarafından bugün dağıtılmaya başlandı. Kitap dağıtımı yaz tatili öncesinde tamamlanmış olacak.
Kaynak:http://www.ibb.gov.tr

 
Süper Teyze 171
Polis yolda kurallara aykırı araba kullanan sürücüyü durdurdu. - Ehliyet ve ruhsatınız ! dedi sert bir sesle. - Fakat memur bey, suçumun ne olduğunu söyler misiniz ? diye inledi sürücü. -  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.