Atatürk’ün evi dolup taşıyor
 

Avcılar Belediyesi’nin Ambarlı sahilinde yaptırdığı, Atatürk’ün Selanik’teki evinin kopyası olan müze, ziyaretçi akınına uğruyor.

Avcılar’daki Atatürk Evi Müzesi, bugünlerde İstanbul ve diğer kentlerden gelen öğrencilerle dolup taşıyor. Atatürk’ün Selanik’teki evinin birebir kopyası olan, içi Atatürk’ü anlatan ve o dönemi yansıtan eşyalarla dolu müzeyi gezen öğrenciler buradan çok mutlu ayrılıyor. Öğrencileri gezdiren öğretmenler de, Selanik’te bulunan Atatürk’ün büyüdüğü evin aynısının İstanbul’da yapılmasının çok iyi olduğunu belirterek "Öğrencilerimizle bu evi gezip Atatürk’ün yaşadığı dönemlere gidebilmek, onu daha iyi anlayabilmek adına güzel bir duygu" diye ifade ediyor düşüncelerini.

HER GÜN ZİYARETE AÇIK
Müzeyi iki yıl önce ziyarete açan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Atatürk Evi’nin gezilip görülebilecek ender eserlerden biri olduğunu ve Avcılar’da bulunmasından da büyük bir onur duyduğunu belirterek "Herkesin bu esere, gelerek, görerek ve gezerek sahip çıkacaklarına inanıyorum" diyor. Avcılar’daki Atatürk Evi Müzesi, her gün 09.00-12.00 ile 13.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebiliyor. Müze, beş dönümlük bir alan üzerine kurulu Ulusal Egemenlik Parkı içinde yer alıyor. Parkta Atatürk’ün evinin yanı sıra Erzurum ve Sivas kongre binaları ve ilk meclis binasının küçük birer kopyaları da yer alıyor. 
Kaynak:Sabah 5 Haziran 2005
 
 

 
Süper Teyze 440
 Müzik dersinde öğretmen, piyano ile klasik parçalar çalıyor, öğrencilerden de çaldığı parçaların adlarını tahmin etmelerini istiyordu. Öğrencilerin çoğu yıl boyu öğretmenleriyle birlikte çalış devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.