Dinozorlar hakkında önemli bulgular
 

Bilim adamları tarafından sürdürülen bir araştırma sonucuna göre, yeni keşfedilen 68 milyon yaşındaki bir dinozor fosili, dinozorlarla kuşlar arasındaki ilişkiyi kanıtlayan yeni veriler sunuyor. Ayrıca yeni veriler, dinozor fosillerinin cinsiyetini belirlemede de ipuçları sağlıyor.

Bilim adamları, yeni keşfedilen bir dinozor üzerinde yaptıkları araştırmanın sonucu olarak, dinozorların kuşların atası olduğuna dair teoriyi güçlendirecek yeni kanıtlar elde ettiler. Bilim adamlarına göre fosilin bacak kemiğinde bulunan yumuşak bir doku, dişi kuşlardan başka hiçbir canlıda bulunmuyor.

Dinozorda bulunan dokunun sadece yumurtlama zamanında ortaya çıktığı belirtiliyor. Üretken östrojen hormonu aracılığıyla yumurtaların oluşabilmesi için gerekli olan kalsiyumu sağlamak üzere ortaya çıkan doku ayrıca dinozorların cinsiyetini de belirlemeye yardımcı oluyor.

Elde dilen bu son ve önemli verilerler bilim adamları tam anlamıyla bir taşla iki kuş vurdular. Bir yandan dinozorların kuşların atası olduğu teorisi güçlenirken, bir yandan bulunan dinozor fosilleri üzerindeki cinsiyet bulmacası da son buluyor.
Kaynak:Hürriyet 3 Haziran 2005

 
Süper Teyze 221
Öğretmen sınıfa sordu : -  Tehlikelerle dolu, tropikal bir ormandan başarıyla geçmek için sizce ne gerekir çocuklar ? Afacan  Ömer hemen cevap verdi : - Çevik bir kaplan olmak ger devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.