Liseler 4 yıla çıkıyor bitirme sınavı geliyor
 

Talim Terbiye Kurulu’nun 4 yıl kararı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in onayına sunuldu. Uygulama bu yıl kayıt yaptıracak öğrencileri kapsayacak.

Liselerde eğitim ve öğretim süresinin 4 yıl olmasıyla ilgili Talim ve Terbiye Kurulu kararı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in onayına sunuldu. Çelik’in onayıyla, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren liselerde öğrenim süresi 4 yıl olacak. Uygulama, bu yıl liseye yeni kayıt yaptıracak öğrencileri kapsayacak.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, ‘Türkiye ve Almanya’da Eğitim Reformu’ sempozyumunda, ilköğretim müfredatında gerçekleştirilen değişikliklerin pilot uygulamasından alınan sonuçları değerlendirdi. Selçuk, yeni müfredat doğrultusunda sınav sisteminde bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği sorusuna, ‘Sınav sistemiyle ilgili bir çalışmamız var. Sınav sistemiyle müfredat içeriklerinin örtüştürülmesinin hem kavramsal olarak, hem de içerik olarak gerçekleştirilmesi konusunda bir çalışma grubu var’ diyerek yanıt verdi.

Ortaöğretimde yapmayı planladıkları çalışmalara da değinen Prof. Dr. Selçuk şunları söyledi: ‘Bu çerçevede liselerde bir de bitirme sınavı planlanıyor. Bu bitirme sınavının içeriğinde lise müfredatının yer alması, daha sonra da ÖSS ile ilişkilendirilmesi, bitirme sınavında başarılı olan çocukların ÖSS’ye girmesi söz konusu olacak.’  
Kaynak:Hürriyet 7 Haziran 2005

 
Süper Teyze 419
  Küçük Koray, okuldan eve ilk kez yalnız dönecekti. Sabah evden çıkmadan annesi sıkı sıkı tembihledi : Sakın unutma oğlum ! Okulun tam önündeki duraktan 12 numaralı otobüse binecek, evimizin  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.