‘Resimlerle’ Haydi Kızlar Okula ...
 

Güral Porselen tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF’in Haydi Kızlar Okula projesine destek vermek amacıyla başlatılan “Arkadaşlığın Rengi Ellerine Bulaşsın” resim yarışmasına rekor sayıda resim başvurdu.

“Haydi Kızlar Okula” projesine destek vermek üzere 23 Nisan’da başlatılan resim yarışmasına, son başvuru tarihi olan 4 Haziran 2005 gününe kadar 3500 ilköğretim öğrencisi başvurdu.

Sanat, eğitim ve resim alanlarında ülkemizin önde gelen isimlerinden oluşan dokuz kişilik uzman jürinin seçimlerini yapacakları gün ise 14 Haziran. Dokuz kişilik uzman jüri, 3500 eser arasından ‘kupalara uygulanacak’ 6 eseri seçecek.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü ve Haydi Kızlar Okula Projesi koordinatörü Prof. Dr. Servet Özdemir, 27 yıldır galericilik yapan ünlü sanat adamı Yahşi Baraz, çocuk, ergen ve erişkin psikiyatrisi alanında serbest uzman hekim olarak çalışan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yankı Yazgan, Marmara Üniversitesi Grafik Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nazan Erkmen, ünlü ressam Prof. Dr. Jale Yılmabaşar, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanlığı Üyesi Doçent İrfan Okan, resimlerine grafik tatlar katmasıyla ünlü grafiker ressam Reha Yalnızcık, UNICEF Türkiye Milli Komitesi İstanbul Bölge Müdürü Adile Soykalan ve Güral Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Harika Güral kupalara uygulanacak 6 eseri seçecekler.

SATIŞ GELİRLERİ PROJEYE AKTARILACAK
Dereceye giren 6 eserin uygulanacağı kupalar, yurt genelindeki 33 Güral Porselen mağazasında satışa sunulacak ve elde edilen gelir kız çocukların eğitimi için Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF’in “Haydi Kızlar Okula” projesine aktarılacak.

“Arkadaşlığın Rengi Ellerine Bulaşsın” Resim Yarışması’nda dereceye giren 6 eserin sahipleri ise, üzerlerinde resimlerinin bulunduğu birer porselen kupanın yanı sıra, ailelerinden dört kişiyle birlikte Antalya Belek’te bulunan Club Ali Bey tatilköyünde bir haftalık tatil ile ödüllendirilecek.
Kaynak: Ntvmsnbc 7 Haziran 2005

 
Süper Teyze 81
Öğretmen sınıfa sordu : - Söyleyin bakalım çocuklar, bizim için ay mı daha önemlidir yoksa güneş mi ? Emir fırladı : - Ay öğretmenim ! - Neden Emir ? - Eğer aydede bütün gece çalışmas devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.