‘Arı’nın beyni bilgisayardan hızlı
 

En gelişmiş bilgisayar, saniyede 16 milyar işlem yaparken, bir arı beyni saniyede 10 trilyon işlem yapabiliyor.
 
Erkek, işçi ve kraliçe arı olmak üzere 3 tip arı bulunuyor. İşçi arı dişi ama kısır, kraliçe arı ise yaşamı boyunca bir defa dölleniyor. Kraliçe arı, 5 ile 7 yıl boyunca yaklaşık 400-500 bin spermi muhafaza ediyor.

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Başaran, arılarla ilgili teorik araştırmalar yaptığını belirtti. Arılarla içiçe büyüdüğünü ve çok sevdiğini, bu nedenle “arıların gizemli dünyasını” irdelediğini anlatan Başaran, arıların, çok mükemmel işleyen bir yaşamları olduğunu anlattı.
Erkek, işçi ve kraliçe arı olmak üzere 3 tip arı bulunduğunu, kraliçe arının 5 ile 7 yıl, erkek arının en fazla 1 hafta ve işçi arının, larvadan çıktığı andan itibaren 1 ile 6 ay arasında yaşadığını dile getiren Başaran, kraliçe ve işçi arının 2 kromozom, erkek arının yarım kromozomdan oluştuğunu, kraliçe ve işçi arıların 2 kromozomdan oluşmasına rağmen beslenmeden dolayı kraliçe arının ömrünün daha uzun olduğunu vurguladı.
Kaynak:Ntvmsnbc 28 Mayıs 2005

 
Süper Teyze 293
Hastahanede muayene sırası  bekleyen hastalardan biri saatler sonra yanındaki adama sordu : - Afedersiniz,  sizce şu duvardaki saat doğru mu ? - Tabii ki yanlış, dedi diğeri. Doğru o devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.