28.5 bin çocuk okullu olmak istiyor
  Vali Tahir Paşa İlköğretim Okulu Müdürü ve “Haydi Kızlar Okula” kampanyası İl Koordinatörü Bahri Yıldızbaş, kampanyanın amacının okul çağındaki kız ve erkek çocukları okula kazandırmak olduğunu belirtti. Geçen yıl aile baskısı, köylerinde okul bulunmaması ve daha birçok nedenden okula gidemeyen 6-14 yaş arası 9 bin 350 çocuğu okula kazandırdıklarını dile getiren Yıldızbaş, bu yılki çalışmalarına kısa süre önce başladıklarını söyledi.

Kampanya kapsamında Van’ın geçen yıl en başarılı il seçildiğini ifade eden Yıldızbaş, geçen yıl 40 kişilik gönüllü grubuyla çalıştıklarını, bu yıl da sayıyı artırmak için bin 300 kişiye kampanya hakkında eğitim verdiklerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın istatistiklerine göre bu yıl Van genelinde 6-14 yaş grubunda okula giden ve gitmeyen 229 bin çocuğun tespit edildiğini anlatan Yıldızbaş, “UNICEF’in verilerine göre Van’da bu yıl 28 bin 500 çocuk okullu olmayı bekliyor. Geçen yıl bu sayı 16 bin 634’tü. Biz bu çocuklardan 9 bin 350’sini okula kazandırdık. Bu yıl sayının artmasındaki temel neden Van’ın çevre il ve ilçelerden yoğun göç almasıdır. Göçün durdurulması gerekiyor. Yoksa her yıl bu sayı daha da artacaktır” diye konuştu.
Kaynak: Ntvmsnbc 7 Haziran 2005
 
Süper Teyze 39
Dersin konusu, hayvanlar dünyasıydı. Öğretmen anlatacaklarını bitirdikten sonra Ada’ya sordu : - Hayvan yavrularının adlarını söyleyebilir misin ? - Söylerim öğretmenim : Atların yavrusuna tay den devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.