Google mucizesi
 

İNTERNET arama motoru Google, fırtına gibi. 7 yıl önce evinin garajında Google’ı yaratan iki genç, 80 milyar dolarlık piyasa değeri ile 79 milyar dolarlık medya devi Time Warner’ın patronu Turner’ı solladı.

BİLGİ sektörü dünya ekonomisinin motoru oldu. Bilgiye en kısa zamanda ulaşımın, en büyük sermaye olarak değerlendirildiği günümüzde iki gencin kurduğu internet arama motoru Google, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük yayıncılık şirketlerinden Tıme Warner’ı geçti.

7 yıllık şirket Internet arama motoru Google’ın piyasa değerinin, dünyanın en büyük medya kuruluşu olan Time Warner’ı geçtiği bildirildi. Capital IQ isimli kuruluş tarafından sağlanan mali istatistiklere göre, bünyesinde CNN, Time Dergisi, American Online, HBO, Warner Bros Entertainment, New Line Cinema, Turner Broadcasting System ve diğer bir çok şirketi barındıran Time Warner’ın piyasa değeri, şu an 79,75 milyar doları buluyor.

7 yıllık şirket

Henüz yedi yaşındaki Internet arama motoru Google’ın piyasa değeri ise Time Warner’ı geçerek 80,82 milyar dolara ulaşıyor. Ancak 93,91 milyar dolarla Time Warner’ın yatırım değerinin hâlâ Google’dan yüksek olduğu ifade edilirken, Google’ın yatırım değerinin 78,31 milyar dolar olduğuna dikkat çekiliyor. Google yedi yıl önce genç girişimcilerden Larry Page ve Sergey Brin tarafından bir garajda kurulmuştu. Temel ağırlığını internet aramalarına veren ve kullanıcıya arama sonuçlarını vermeden önce aldığı reklamları göstermek suretiyle karlılığını artıran Google, web dünyasında yeni bir çığır açmıştı.
Kaynak:Tercüman 8 Haziran 2005

 
Süper Teyze 299
Öğretmeni Sevil’e sordu : - Evde bir kardeşin var mı kızım ? Küçük kız ciddi ciddi cevap verdi : -Hayır öğretmenim, sahip olduğumuz tek çocuk benim !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.